Kahramanmaraş'ta parti üyeleri ve basın mensuplarıyla bir araya gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır, gündemi değerlendirdi. 

Başkanlık sisteminin doğru zeminde tartışılmasının gerekliliğine değinen Çayır, "Türkiye hiçbir zaman ortak düşünceyi kaybetmemeliydi. Türkiye'ye çok güzel hizmetler yapmak istiyorsunuz da parlamenter sistem buna engel mi oldu? Eğer CHP Başkanlık sistemini savunsaydı AK Partili arkadaşlar yine de başkanlık sistemini savunur mu çok merak ediyorum" dedi.

Siyaseti meslek edinmediklerini kaydeden Çayır, "Bir insan aynı zamanda doktor, aynı zamanda mühendis, aynı zamanda baytar olamaz. Bütün soruları bir kişiye sorup da cevap almak mümkün değildir. Başkanlık sistemini doğru zeminde tartışalım. Bunlar bizim tapu değildir. Bu millet başkanlık sistemini isterse kimse buna bir şey diyemez. Biz kendilerine ayna tutuyoruz ki yapmış olduğu hataları yapmasınlar. Biz doğruya doğru yanlışa yanlış deriz. Bütün demokratik toplumlarda bu böyle olur. Büyük Birlik Partisi yakın bir zaman içerisinde büyük kongresini yapacak. Seçimlerde başarılı değiliz. Ama bizim yapmış olduğumuz siyaset bir meslek değil. Biz kazanarak siyasete para yatırıyoruz. Davanın adı vatan davasıdır" diye konuştu.