Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Cemil Çoker, HDP’nin AK Parti sayesinde yüzde 10’luk seçim barajını aştığını söyledi. Çoker, seçimlerden hemen sonra özellikle sosyal medya üzerinden PKK’nın Milli İttifak’ın(SP-BBP) oylarıyla barajı aştığı haberlerinin pompalanmaya başlandığını belirtti.

Çoker, “PKK gibi eli kanlı bir terör örgütüyle mücadele etmekten korkarak barış masasına oturanların hiç vebali yok. Müslüman Kürt kardeşlerimizi PKK’nın kucağına itenlerin vebali yok. Doğu Bölgelerinde güvenliği sağlayamayıp Kürtleri, Ermeni bir örgüte boğduranların vebali yok. Sandıklarının güvenliğini sağlayamayanların vebali yok öyle mi? PKK’nın Meclise girmesinin tek sorumlusu gafil ve teslimiyetçi politikaların sahibi olan AKP’dir.” dedi.

Çoker, devletin aşiretlere sahip çıkamadığını belirterek, Doğu’da silah zoruyla Müslüman halka oy kullandıran PKK’nın seçim barajını aşmasının sürpriz olmadığını anlattı. Çoker, "İnsanlar öldürülmekle tehdit edildi. Oylar açık bir şekilde kullanıldı. Mühürleri PKK'lı militanları ve onların siyasi uzantıları bastı. Halk sadece sandığa pusulayı attı. Devletin sahip çıkamadığı aşiretler bölücü örgütle entegre oldu." diye konuştu.