BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, ülkeyi yönetenlerin 'çözüm süreci' adı altında ülkenin başına çorap ördüğünü söyledi.

Ülkenin bugün terör belası altında olmasının yegane sorumlusunun siyasi iktidar olduğunu belirten Mehmet Çayır, siyasi iktidarın çözüm süreci adı altında PKK terör örgütünü daha güçlü hale getirdiğini kaydetti. Çözüm süreci görüşmeleriyle Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde PKK/KCK terör örgütünün devlete karşı paralel yapılanma içine girdiğini, başta Diyarbakır olmak üzere o bölgedeki illerde kimlik kontrolü yaparken ülkeyi yönetenlerin 'aman çözüm süreci bozulur' diye çalışmalarına göz yumduklarını ifade etti.

Teröristbaşına methiyeler dizen valilerin halen o bölgelerde mülki idare amirliği yaptığını hatırlatan Çayır, 7 Haziran seçimleri sonrası siyasi iktidarın o bölgeden istediği ölçüde milletvekili çıkaramamasıyla birlikte ülkeyi yönetenlerin bir anda ağız değiştirerek PKK terör örgütüne terör örgütü demeye başladığının altını çizdi. Artan terör olaylarında yegane sorumlunun siyasi iktidar olduğunu vurgulayan Çayır, "Dün Nevruz'da Dıyarbakır'da terörist başının mektubunu okutanlar, Mesut Barzani ve Şivan Perver'le halay çekerek Kürtçe şarkılar söyleyenler, 7 Haziran seçimleri sonrası istedikleri sonucu alamayınca PKK terör örgütüne 'bunlar terörist' demeye başladı. Çözüm süreciyle PKK'yı muhatap alarak devletin itibar ve onurunu ayaklar altına alanlar, bugün milletin karşısına çıkarak 'a bunlar teröristmiş' diyorlar. Bugün ülkemizin terör noktasında geldiği durumdan yegane sorumlu bu iktidardır. Oslo'da PKK'ya taviz verenler bugün başka dilden konuşuyor. Her türlü terörü ülkemize musallat eden, bela eden bu iktidardır. Bu millet Habur rezaletini unutmadı. Çözüm süreci diyerek ülkeyi bölünme noktasına getirenleri aziz milletimiz hiç unutmayacak. Dün terörist başına methiyeler dizen bu iktidarın bakanları değil miydi? Aklı sıra milleti kandıracaklarına inanıyorlar." diye konuştu.