Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, 13 yıldır AK Parti iktidarının her alanda uyguladığı politikaların ülkeyi bölünme noktasına getirdiğini söyledi. İktidarın iç ve dış politikada yaptığı hataların Türkiye'nin dünyada itibarını sıfırladığını belirten Çayır, ülkenin basın özgürlüğü bakımından dünyada 154'üncü sırada olmasının utanç verici olduğunu kaydetti.

BBP İlçe Başkanı Çayır, partilerinden 1 Kasım seçimlerinde Antalya milletvekili aday adayı olan Yunus Karagöz ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. 7 Haziran seçimleriyle birlikte 13 yıllık AK Parti iktidarının ömrünü tamamladığını belirten Çayır, yenilgiyi kabul etmeyen iktidarın her söz açıldığında milli iradeye saygıyı geri plana iterek 'bizi yeniden seçmediniz' diyerek milli iradeye saygı göstermeden erken seçime götürdüğünü ifade etti.

Partileri BBP'nin 1 Kasım seçimlerine kendi ismi ile gireceğinin altını çizen Çayır, bugün ülkede terörün artmasının yegane sorumlusunun 13 yıldır ülkeyi sorumsuzca yöneten AK Parti iktidarı olduğunu kaydetti. Sözde çözüm süreciyle iktidarın, PKK/KCK terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde okul, pansiyon, sağlık ocağı, iş makinesi, dershane yakması ile yol kesme, kendi yargısını kurma ve kimlik kontrolü yapma gibi her türlü karanlık işlerine göz yumulduğunu vurgulayan Çayır, "Bugün ülkede akan kanın sorumlusu 13 yıldır ülkeyi yönetenlerdir. Sözde çözüm süreciyle PKK'yı muhatap alarak terör örgütünü meşrulaştırdılar. Bebek katili terörist başını milletin gözünün içine baka baka muhatap alarak methiyeler düzdüler. Mesud Barzani, Şivan Perver'le Diyarbakır'da Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekenler 7 Haziran seçimlerinde istediği sonucu alamayınca ne olduğunu kimsenin bilmediği, milletten saklanan 'sözde çözüm sürecini' buzdolabına kaldırdılar. Sözde çözüm süreciyle PKK terör örgütünü güçlendirenler bugün milletin karşısına çıkıp hiç bir şey olmamış gibi şehit polis ve Mehmetçikler üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor. Ülkenin bu hale gelmesi ve terörün azgınlaşmasından yegane sorumlu bu iktidardır. 13 yıldır ülkeyi uzaylılar değil AKP'liler yönetti. Artık milletin zekasıyla alay etmekten vazgeçsinler." diye konuştu.

'YALÇIN TOPÇU'NUN BAKAN YAPILMASI SİYASİ BİR OYUN'

BBP eski genel başkanı Yalçın Topçu'nun Kültür ve Turizm Bakanı yapılmasının siyasi bir oyun olduğunu belirten Çayır, siyasi iktidarın hedefinin 258 olan milletvekili sayısını 1 Kasım'da partilerinin maniple ederek 276'nın üzerine çıkarmak olduğunu kaydetti. Yel kayadan ne koparırsa Topçu'nun da partilerinden alacağının o olacak olduğuna vurgu yapan Çayır, "Seçim öncesi Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'in kabinede Başbakan Yardımcılığı görevi verilmesi siyasi bir oyun ise Topçu'da Kültür ve Turizm Bakanlığı verilmesi bir sinsi oyun. Bir koltuk uğruna davalarını satanların ülke kültürü ve turizmi adına vereceği bir şey yoktur. Bu durum aslında ülkemizin kültür ve turizm bakanlığı noktasında bir politikasının olmadığını gösteriyor." ifadesinde bulundu.