Elazığ’da ‘Milli İttifak’ adayları düzenlenen programla tanıtıldı. Ahmet Aytar Meydanı'nda düzenlenen programa Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tonguç, partilerin il başkanları, milletvekili adayları Selami Ekici, Bekir Kılıç, İbrahim Öcal, Musa Hacıbekiroğlu ve partililer katıldı. Yaptığı konuşmada AK Parti iktidarına yüklenen BBP’li Üzeyir Tunç: ”AKP Türkiye’nin demokratik anayasaya kavuşması için hiçbir çaba sarf etmedi.” dedi.

Elazığ’da ‘Milli İttifak’ aday tanıtım programına katılan BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç yaptığı konuşmada, ”AKP hükümeti üç dönem boyunca yeni anayasayı yapacak güce sahip oldu. Ancak Türkiye’nin demokratik anayasaya kavuşması için hiçbir çaba sarf etmediler. Hiç ön şart koşmadan her türlü engellemelere rağmen Saadet Partisi çatısı altında vatan, bayrak Allah diyerek ittifak kurduk. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan antidemokratik seçim barajı ile karşı karşıyayız. 2002 yılından beri 3 defa tek başına iktidara gelen AKP iktidarları her seçimden önce demokratik bir anayasa dediler ama hiç birini yapmadılar. Bu ülkenin insanları referanduma dahi gitmeden tek başlarına anayasayı değiştireceği çoğunluğu verdi bunlara değiştirmediler. Referandum ile değiştirecek sayıyı verdi, işine geleni değiştirdi, işine gelmeyeni değiştirmedi. Üçüncü dönemlerinde yeni anayasa sözü ile geldiler yine yapmadılar. Türkiye’nin demokratik anayasaya kavuşması için hiçbir çaba sarf etmediler.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Tunç, ”Dünün Başbakanı bugünün Cumhurbaşkanı kafasının kızdığı herkese, bu Anayasa Mahkemesi başkanıdır, Yargıtay Başkanıdır, Sayıştay Başkanıdır hiç birisi fark etmiyor. Hukuka uygun, bunların işine gelmeyen karar vermek bir tarafa, bir söz dahi ettiklerinde in oradan siyaset yap diyorlar. Siyaset yap diyenler siyaseti hangi şartlarda yapacak bu millet sizinle. Siyaset yapanlara hayat hakkı mı tanıyorsunuz. 20 parti seçime giriyor ama seçim yardımı adı altında verilen yardımı sadece mecliste olan 3 parti alıyor. 1150 odalı saraylarda oturabilirsiniz sadece konut olarak yaptığınız 16 bin metrekare olabilir ama yukarıda Allah var, ölüm de var. Bu toprağın altı da var. Unutmayın bu dünyada ve öbür dünyada bu zulümlerin hesabını size mutlaka sorarlar. Allah’ın adaleti zaten sorar bu güzel millet de bu dünyada size sorar.” şeklinde konuştu.