Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkan Yardımcısı ve Milli İttifak Kahramanmaraş birinci sıra Milletvekil adayı Haşim Yanar, polisin iç güvenlik yasası nedeniyle kime sopa kaldıracağını şaşırdığını, teröriste kaldırılan elin basın mensuplarının yüzüne indirildiğini belirtti.

Siyasi baskılar nedeniyle gazetecilerin garabete düştüğünü kaydeden Yanar: "1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Türkiye’nin muhtelif bölgelerinde çatışmalar yaşandı. Bu kavgalardan bir tanesi de bir basın mensubunun bir emniyet görevlisi tarafından tartaklandığı şeklinde kameralara yansıdı. Maalesef iç güvenlik anlayışındaki yapboz tahtasına dönen yaklaşımlar yüzünden polis de nerede ve ne şekilde kime sopa kaldıracağını şaşırmış, teröriste kaldırdığı elini maalesef basın mensubunun yüzüne indirmiştir. Bu iç güvenlik anlayışındaki kontrol edilemez durum zorla dikte edilen bir anlayışın yansımasıdır." diye konuştu.

Basın ve yayın kuruluşlarının üzerindeki baskılara dikkat çeken Yanar şöyle konuştu: "Basının içinde bulunduğu şartlar çok ağır. Basın mensuplarının üzerinde ciddi basıklar var, bunlar sadece meydanlarda yaşadıkları şiddetler değildir, bunun dışında kontrolsüz bir siyasi baskı yüzünden çalışmalarını doğru yansıtamamak gibi bir garabetin içine düşürülmüştür."

"SON 3 YILDA BONZAİDEN ÖLENLERİN SAYISI 27 KAT ARTTI"

Türkiye’de uyuşturucu kullanımının kontrol edilemez bir boyuta ulaştığını da dile getiren Yanar: "Uyuşturucu kullanım alışkanlıkları kontrol edilemez boyutlara geldi. Taşradaki ilçelerin, devlet okullarının önünde kontrolsüz uyuşturucu satışları başladı. Son 3 yılda bonzai kullanımından ölenlerin sayısı 27 kat arttı. Bununla ilgili çözüm üretme girişimlerinde bulunulmadığı gibi adeta satış noktalarında polis kontrolünde zafiyetle bu satışlar teşvik edilmektedir. Bununla ilgili belli ki siyasi iktidar ciddi bir lobi baskısı altında hareket etmektedir." ifadelerini kullandı.