Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Rahmetli şehit Muhsin Yazıcıoğlu liderimizin 28 Şubat'ta söylediği 'Namlusunu millete döndürmüş tanka selam durmam' sözü bizim şiarımızdır." dedi.

Destici, bir otelde gerçekleşen partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, terör örgütleriyle mücadelenin şekline ve önemine dikkat çekti.

PKK'nın tüm unsurlarına karşı 32 sene zarfından ciddi bir şekilde, kararlı ve azimli bir şekilde, hiç bir arada kopukluk meydana getirmeden topyekün mücadele verilseydi, değil bir kere 32 kere bu PKK'nın bitirileceğini dile getiren Destici, ilk çıktığı dönemlerde "bunlar çapulcu kardeşim bunlardan birşey olmaz" denmeseydi de yılanın başı küçükken ezilseydi, bugünlerin yaşanmıyor olacağını belirtti.

Bugün acı gerçekle yüzleşildiğine işaret eden Destici, "Bugün görüyoruz memnun oluyoruz. Kahraman güvenlik güçlerimizle gurur duyuyoruz. Topyekün terörün tüm unsurlarına karşı bir mücadele var. İşte bu mücadele konsepti doğru bir mücadeledir. İnanıyorum ki bu büyük azim ve kararlılıkla sürdürülürse bu hain PKK'nın inşallah sonu yakındır." ifadesini kullandı.

Destici, sadece Türkiye içinde bu mücadeleyi vermenin yetmeyeceğini belirterek ,"Yani Kandil orada durduğu sürece, Kandil'in yanına Sincar'da yeni bir Kandil eklenmesine müsade edilirse, bugünlerde o yapılıyor. PKK'nın Kerkük ve Musul'da dahil bürolar açmasına seyirci kalınırsa, hemen Suriye'nin kuzeyinde  yanı başımızda Aynel Arab'da, Kamışlı'da, Afrin'de, PKK'nın aynısı olan PYD'nin varlığına müsaade edilirse PKK bitmez. Aynı mücadele orada da sergilenmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bugün Fırat Kalkanı operasyonuyla bir başka kanlı terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele ettiğini vurgulayan Destici, Fırat Kalkan'ı operasyonunun aynısının ivedilikle PYD'ye karşı ve Afrin'den başlamak şartıyla, Aynel Arab ve Kamışlı'ya kadar bir bölgeye karşı da yapılması gerektiğini, orada asla bir PYD koridoru, özerk bir bölge oluşmasına müsaade edilmemesini istedi.

Destici, Büyük Birlik Partisi kurulduğu günden bu yana milli iradeye, seçilmişlere, seçilmiş hükümete, nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin, bir müdahale, bir darbe girişimi ister post modern darbe girişimi olsun, ister e-muhtıra olsun, ister 15 Temmuz'daki gibi kahpe, kalleş, kanlı bir darbe girişimi olsun hep karşı çıktıklarını bildirdi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Destici, "Bundan sonra da rahmetli şehit Muhsin Yazıcıoğlu liderimizin 28 Şubat'ta söylediği 'Namlusunu millete döndürmüş tanka selam durmam' sözü bizim şiarımızdır.  Dünde darbelere karşıydık, bugünde karşıyız, yarın da kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın karşı duracağımızı bir kere Kahramanmaraş'tan yüksek bir sesle dile getirmek istiyorum." diye konuştu.

Kongrede, Avrupa Türk Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu ve BBP İl Başkanı Hasan Kızıldağ da konuşma yaptı.