Biliyorsunuz Kahramanmaraş basını aylardır liste tartışmasıyla yatıp, liste tartışmasıyla kalkıyor.

Mesele şu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığına Hayrettin Güngör’ün seçilmesinin ardından önce Büyükşehir, ardından diğer ilçe belediyeleri önemli gün ve gecelerde basına verdikleri kutlama ilanlarını kestiler.

Konunun Mahir Ünal’a aksettirilmesinin ardından yapılan toplantıda bir çözüm arandı. Belediye Basın Müdürleri, Ak Parti Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve 4 cemiyet başkanı aylarca toplantı üstüne toplantı yaptı.

Konu, aslında bazı gazeteci arkadaşlarımız tarafından defalarca dile getirildi. Nihayet herkesin umudunu kestiği bir dönemde liste hazırlandı ve gazeteci arkadaşlarımızla paylaşıldı.

Listenin hazırlanma aşamasında görüştüğümüz bazı kişilere “Listenin neresinde olursa olsun, Haber46’nın yayın politikasını değiştirmeyeceği, bugüne kadar olduğu gibi yapılan güzel hizmetleri de yapılan yanlışları da kamuoyuyla paylaşacağını” ilettik.

Yani Haber46’nın listenin neresinde olduğunun yayın politikamızı etkilemeyeceğini açık bir dille bildirdik.

Gelen listeye göre 50 basın kuruluşuna ilan verilmesi kararlaştırıldı.

Bunlardan 26’sı A, 16’sı B ve 8’i C kategorisinde yer aldı.

Haber46 C kategorisinde.

İlan bedeli olarak A kategorisinde bulunanlara 800 TL, B kategorisinde bulunanlara 600 TL ve C kategorisinde bulunanlara ise 400 TL verilecek.

Durum bu!

Haber46 olarak elbette gelen bu teklifi reddettik ve listeden çıkarılmamızı istedik. Listede olmayacağımızı hem Ak Parti Medyadan Sorumlu İl Başkan yardımcısı Hakan Dereli’ye, hem de bağlı bulunduğumuz cemiyetin başkanına ilettik.

Bu konudaki görüşlerimizi tam bir açık yüreklilikle sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; Haber46 hangi kategoride olursa olsun Kahramanmaraş’a yapılan her türlü güzel hizmeti okuyucularıyla paylaşmaya devam edecektir.

Bunun için kimseden para almamıza gerek yok. Listeden kendi isteğimizle çıktık ancak, bu şehre yapılan hizmetleri duyurmak boynumuzun borcudur.

Peki neden listeden çıktık…

Çünkü hak ve adalet namına ortaya çıkanların yaptığı haksızlığı kabul etmiyoruz.

Haber46 nedir?

Haber46, Kahramanmaraş’ın ilk haber sitesidir.

Haber46, açık ara, tartışmasız, rakipsiz Kahramanmaraş’ın en çok ziyaret edilen haber sitesidir.

Haber46, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen birkaç yerel haber sitesinden biridir.

Haber46, pek çok kurum ve kuruluş tarafından yerel kategorisinden çıkarılmış ve ulusal haber sitesi kategorisinde değerlendirmeye alınmıştır.

Haber46, iki ajansa abone olan, okuyucularına anlık haber aktarmak için büyük çaba sarf eden, her haberi on binlerce kişi tarafından okunan bir haber sitesidir.

Haber46’nın listede C kategorisine alınmış olmasının nedeni bizim tarafımızdan malumdur. Hiç listeye almamak ya da C kategorisine almak arasında yapılan değerlendirmede ikinci şık tercih edilmiştir.

Bir defa daha ifade etmek istiyoruz. Haber46’nın A kategorisinde ya da C kategorisinde olması bizim çizgimizi asla değiştirmeyecektir.

Ancak bu açıklamayı yapmamak okuyucularımıza saygısızlık olurdu. Biz, Haber46’yı bugüne getiren okuyucumuzdan bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hiçbir şeyi saklamayacağız.

Listenin C kategorisine alınmamızın iki gün önce haberini yaptığımız Hal Kavşağı ile, her 15 güne bir dile getirdiğimiz Aksu çayı ile, Önsen Köprüsü ile, Göksun yolu ile, Çağlayancerit yolu ile, Ilıca yolu ile, onlarca defa yaptığımız Kahramanmaraş ve deprem haberleri ile, Onikişubat Belediyesi hakkındaki haberlerimiz ile ilgisi varsa üzülürüz.

Şu herkes tarafından bilinmeli ki, değil A kategorisi AAA kategorisinde de olsak bu şehrin sorunlarını dile getirmek bizim namus borcumuzdur ve bu görevimizi yapmaktan asla vaz geçmeyeceğiz.

Bunları söylerken, birbirinden kıymetli diğer gazeteci arkadaşlarımızla ilgili yanlış bir algı oluşmaması hassaten rica ediyorum.

Gazeteci arkadaşlarımız elbette yayınladıkları ilan, verdikleri hizmet karşılığında belli bir ücret alacaklardır.

Ancak, bu milletin parasını harcama yetkisini elinde bulunduranlar, adil, hakkaniyetli, verimlilik esasına dayalı, şehrin önceliklerini dikkate alarak, şehre fayda sağlayacak bir karar vermek zorundadır.

Bu kararı verenler, “canımız istedi, listeyi böyle yaptık” diyemezler.

Listeyi yapanlar, neye ve hangi ölçütlere göre bu şekilde hazırladıklarını da kamuoyuyla tek tek değerlendirmede bulunarak açıklama yapmak zorundadırlar.

“Canımızın istediği gibi bir liste yaptık, siz ne karışıyorsunuz?” derseniz biz de size sorarız:

“Babanızın parasını dağıtmıyorsunuz. Bu milletin parasını veriyorsunuz. Milletin parasını nasıl harcadığınızı millete açıklamaya mecbursunuz…”

Belki hangi basın kuruluşunun hangi kategoride olduğunu sebepleriyle birlikte açıklamak iyi olabilir...

Peki son durum nedir?

Bizim için değişen bir şey yok. Biz işimizi yapmaya devam edeceğiz.

Siz de işinizi doğru yapmaya devam ederseniz anlaşır gideriz.

Yanlışlarınızda dün olduğu gibi, yarında karşınız da olacağız.

Haber46 ekmek kapımız… Yarın, Haber46’dan ekmek yiyemeyecek durumda olursak, oturur ucube yayalaştırma projesinin uygulandığı Trabzon Caddesi’ndeki ucube Özel İdare İş Merkezinin önüne limon satarız.

Dilimizden değil, yüreğimizden söylüyoruz…

“Rızkı veren Huda’dır kula minnet eylemem…”

...

Bu arada...

Yarın Kahramanmaraş'ın en çok ziyaret edilen, Türkiye'nin en büyük bir kaç yerel haber sitesinden biri olan Haber46'da ilan yayınlamak isterseniz,

Fiyatı siz değil biz belirleriz...