Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi ve Arşivi’nin tanıtım standını ziyaret ederek görevlilere çalışmalarında kolaylıklar diledi.
18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi ve Arşivi’nin tanıtım standı kuruldu. İlçe merkezinde bulunan hal bölgesinde kurulan standı ziyaret eden Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Proje koordinatörü Veysel Kılıç’tan müze çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tanıtım standına yerleştirilen objeleri inceleyen Başkan Bakıcı, ilçe tarihinde bir ilk olan bu müzenin önemine değinerek “Müzemiz geçmiş ile gelecek arasında bir kültür köprüsü olacağı gibi yarınlarımızı emanet edeceğimiz bu günün gençlerinin yarınını yüzyıllarca aydınlatacak tükenmeyen bir ışık kaynağı görevini de üstlenecektir” dedi.
Standı ziyaret eden vatandaşlarla da görüşen Başkan Bakıcı, onlarla sohbet ederek müzenin gelişmesi için elinde objeleri olan ya da Bozüyük’le ilgili kıymetli eşyalar bulunan vatandaşlara da bu eserleri müzeye bağışlamaları için çağrıda bulundu. Bu vesile ile Müzeler Haftasını da kutlayan Başkan Bakıcı “Müzeler; Anadolu’nun binlerce yıl geçmişe uzanan kültürel tarihin izlerini barındıran, geçmişi günümüze taşıyan, tarih içinde yolculuk yapmamıza imkân sağlayan çok özel mekânlardır. Bugünü anlamak ancak dünü tanımak ve anlamakla mümkündür. Bu düşüncelerle Müzeler Haftasını kutluyor, müze çalışanlarımıza çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.