Bozüyük’te, Diyabet Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİYADER) tarafından Dünya Diyabet Günü kapsamında moral yemeği ve söyleşi düzenlendi.
Bozüyük Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen programa, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, maraton koşucusu Gürhan Açıkgöz, dernek yöneticileri ve diyabet tip 1 hastaları katıldı. Programda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, “Ailesinde ve yakınlarında da diyabet hastaları olan biri olarak öncelikle bizleri aranıza davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bizler siz diyabetli hastalarımızın talepleri doğrultusunda her türlü çalışmada yanınızdayız” dedi.
Başkan Bakıcı, programa konuşmacı olarak katılan diyabetli maraton koşucusu Gürhan Açıkgöz’e diyabet hastalarına moral verdiği ve örnek olduğu için teşekkür etti. Sporcu Açıkgöz’e bir de plaket takdim eden Başkan Bakıcı, başarılarının devamını diledi.
Programın devamında Gürhan Açıkgöz gerçekleştirdiği sunumda diyabet hastalığının hayat ve spora engel olmadığını anlattı. Dernek yöneticilerinin konuşmaları ve diyabet hastası çocukların okuduğu şiirlerin sonunda Başkan Bakıcı, diyabetli çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.