Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Mesajında, cami ve din görevlilerinin toplumdaki önemine değinen Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, “Günde beş vakit olmak üzere, cuma ve bayram namazlarıyla, Allah’a secde edilen camiler, sevgi ve samimiyet duygularının, birlik ve beraberlik bağlarının kuvvetlendiği mekanlardır. Camiler mihrabıyla ibadeti, minber ve kürsüsüyle okulu temsil eden mekteplerdir. Camilerde dini görevleri icra için bulunan din görevlileri günün her saatinde halkla bir arada olup, iletişim kuran ve onları iyi ve güzele yönlendiren, toplumsal dayanışmaya, milli birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkıları büyük olan insanlardır. Bu yönüyle din görevlileri birleştirici, bütünleştirici ve barıştırıcı yönüyle de öne çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.
Din kisvesi altında insanların nasıl kandırıldığının ve nasıl farklı şekilde yönlendirildiğinin 15 Temmuz’dan sonraki süreçte net bir şekilde görüldüğünü de kaydeden Başkan Bakıcı, bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve din görevlilerine ciddi görevler düştüğünü aktardı. Mesajında son olarak camilerin kutsal değerlerimiz içinde büyük pay sahibi mekanlar olduğuna dikkat çeken Bakıcı, şöyle devam etti:
“Zengin fakir, amir memur, yaşlı genç herkesi bünyesinde toplayan, aynı safta omuz omuza hep birlikte ibadet ettiğimiz camilerimizde onurlu bir görev ifa eden din görevlilerimizi tebrik eder, hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlarım.”