Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu ilkokul öğrencisi Furkan Özek’e devretti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Pelitözü İlkokulu Müdürü Özcan Göktaş, okul öğretmeni Tuğba Hızlı, ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri Başkan Yağcı’yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Yağcı, öğrencilere nasihatler vererek, “Bir zamanlar biz de sizin gibi çocuktuk. Zaman çabuk geçiyor. Bir bakacaksınız büyümüşsünüz. Sonra iş bulacağım, eş bulacağım ve ne yapacağım diye düşünmeye başlayacaksınız. Onun için şimdiden öğretmenlerinizin dediklerini iyice yapacaksınız. Onları dinleyeceksiniz, güzel çalışacaksınız ve büyüdüğünüz zaman çantalarınız dolu olacak. Eyvah demeyeceksiniz, hemen işinizde hazır olur, nasibiniz de neyse yaşarsınız. Ama çalışmadan hiçbir şey olmuyor, önce çalışacağız. Sonra hayatı ve insanları seveceğiz. Sevgi çok önemlidir, sevmeden hiçbir şey olmaz” dedi.
Konuşmanın ardından Pelitözü İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Furkan Özek’e koltuğunu bırakan Başkan Yağcı, minik öğrenciye “Hayırlı olsun” dedi. Daha sonra minik öğrenciye “Nasıl başkan koltuğu” sorusunu soran Yağcı, “Rahatmış” cevabını aldı. Başkanlık koltuğuna oturan Furkan Özek’e okul arkadaşı Bozüyük ve Söğüt’e gezi düzenlenmesi, okul bahçesine voleybol sahası ve Pelitözü köyünün ne zaman şehir olacak sorularını sordular. Bu sorular sonrası isteklere tamam yapacağım diyerek cevap veren minik başkana arkadaşları teşekkür etti.
“PELİTÖZÜ KÖYÜ ARZU EDERSE MAHALLE OLACAK”
Bir kız öğrencinin, ’Pelitözü köyü ne zaman mahalle olacak?’ sorusu üzerine araya giren Başkan Yağcı, “Bu sene yapacağız inşallah. Muhtar, anneleriniz, babalarınız isterlerse biz Pelitözü köyünü şehrin bir mahallesi yapmayı arzu ediyoruz” diyerek cevap verdi.
İkramların ardından Başkan Yağcı, müdür ve öğretmene çeşitli hediyeler verdi.