Bozüyük Belediye Başkan Yardımcıları Ali Avcıoğlu ve Nazmi Kuru belediye mezbahasında kurulan canlı hayvan pazarını gezerek esnaf ziyaretinde bulundu.
Belediye Başkan Yardımcıları Avcıoğlu ve Kuru bayram öncesinde canlı hayvan pazarının küçükbaş ve büyükbaş hayvan satışlarının yapıldığı bölümleri ziyaret ederek, pazar yerinde ve mezbahada incelemelerde bulundu. Pazar alanında hayvan satıcılarıyla görüşen, onların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Yardımcıları, onların bayramlarını kutlayarak, hayırlı işler, bereketli ve bol kazançlar diledi. Canlı hayvan pazarına kurbanlık alışverişine gelen vatandaşlarla da görüşen Başkan Yardımcıları, vatandaşlarla sohbet ederek, bayramlarını kutladı. Başkan Yardımcısı Avcıoğlu Kurban bayramlarında kurban kesimi için tatlı bir telaş yaşandığını belirterek “bunlar dinimizin emrettiği tatlı telaşlar. Allah herkese mutlu, huzurlu, güzel bir bayram geçirmeyi nasip etsin” dedi.
Bozüyük Belediye Mezbahası kurban satış alanında yaşanan arefe günü yoğunluğu için belediye ekipleri tarafından gerekli tedbirler alınırken canlı hayvan pazarında vatandaşlara kurban rehberi dağıtıldı. Bozüyük Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtılan rehberlerde kurban alımında dikkat edilecek hususlar, kesim bilgileri ve kurban etlerinin sağlıklı bir şekilde nasıl muhafaza edilebileceği konularında faydalı bilgiler yer alıyor.