Bilecik Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısı, Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında gerçekleştirildi.
Bilecik Belediye Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda 4 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddeleri görüşülmeden meclis açılışını gerçekleştiren Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis Üyesi Soner Olgun’un annesinin vefatından duydukları üzüntüyü belirtti. Merhuma rahmet dileyen Başkan Yağcı, meclis toplantısında kalp krizi geçiren Gölpazarı İlçe Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bölükbaşı’ya acil şifalar diledi. Ardından gündem maddelerine geçilmesiyle ilk gündem maddesi olarak Bilecik ili Yenipazar, Bayırköy, Dodurga ve Vezirhan Belediyeleri ile kardeş kent ilişkisi kurulması hususu görüşüldü. Bu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesi olarak Bilecik Belediyesinde yapılacak alt yapı hizmetlerinden alınacak ücretler görüşüldü. Daha güçlü iletişim amacıyla gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgilerin verilmesi ardından bu gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin üçüncü maddesi olarak Ertuğrulgazi Mahallesinde hafriyatı devam eden park alanı için projenin büyütülmesiyle alanın yeterli olmaması üzerine etrafında bulunan parsellerinde satın alınması veya takas edilmesi konusu görüşüldü. Bu konu üzerine düşüncesini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Zafer Atasev, “Bu proje önceden 3 milyon lira değerindeydi. Atık su tesisinden bütçe aktarılsa ve borçlanılmasa daha doğru olacağını düşünüyoruz” dedi. Görüşlerin belirtilmesi üzerine oylanan gündem maddesi AK Parti ve MHP üyelerinin kabul, CHP üyelerinin ise çekimser oyları ile kabul edildi.
Gündemin son maddesi olarak imar konuları görüşüldü. Görüşülen imar konularının da oy birliği ile kabul edilmesinin ardından meclis kapatıldı.