Bilecik Belediyespor, Play-Off 2. Tur ilk karşılaşmasında Aydın temsilcisi Efespor Aykim Alüminyum’a 95-78 yenilerek Türkiye Basketbol 2. Lig’e yükselme şansını kaybetti.
Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynana Play-Off 2. Tur ilk karşılaşmasında Aydın temsilcisi Efespor Aykim Alüminyum, Bilecik Belediyespor 95-78 yenilerek bir üst tura yükseldi. Maça Mehmet Volkan Saday, Metin, İbrahim, Sinan ve Emre Alkaç beşi ile başlayan Bilecik temsilcisi ilk periyotta rakibiyle başa baş bir mücadele sergiledi. İlk periyot 18-15 Efespor Aykim Alüminyum üstünlüğü ile geçildi. İkinci periyotta rakibine karşı üstünlük kuran ev sahibi ekip bu periyotta bulduğu 27 sayıya karşın potasında 18 sayı gördü. İlk yarının sonunda ekipler soyunma odasına 45-33 ev sahibinin üstünlüğü ile gitti. Üçüncü periyotta sayı üretmekte zorluk çekmeyen Aydın temsilcisi son periyota 72-55 girdi. Son periyotta oyuna gençlerden kurulu bir takım ile çıkan Efespor Aykim Alüminyum maçı 95-78 kazanarak, EBBL’de son 6’ya kaldı. Bu 6 takım Bolu’da oynayacakları final serisinin ardından ilk üçe kalan takım seneye Türkiye Basketbol 2. Lig’de mücadele edecek.
MAÇ SONU
Maç sonunda maçı değerlendiren Bilecik Belediyespor Baş antrenörü Yeşer Karabulut, Bilecik’te kaybettikleri ilk maçın ardından seriye 1-0 geride başladıklarını belirtti. Karabulut, “Aydın ekibi arkasına bir fabrika sponsorluğu alarak güçlü bir takım oluşturmuş. İlk maçı evimizde yenildik. İkinci maçı da Aydın’da kaybederek son altı şansımı kaybettik. Aydın ekibini kutluyorum” dedi.