Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen ve şehitler için duaların edildiği, "Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbeti" aralıksız devam ediyor.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Bilecik’te de vatandaşlar meydanlara inerek, tepkisini ortaya koyuyor. Belediye Başkanı Selim Yağcı, eşi Fatma Yağcı, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Gülcan Namal’ın yanı sıra sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, muhtarlar ile vatandaşların katıldığı "Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbeti"nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atılırken, birlik ve beraberlik için dualar edildi. Türk Bayrağı ile meydanların renklendiği programın sonunda Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve beraberindeki grup şehir içinde yürüyüş gerçekleştirdi. Demokrasi şöleninde, Bayırköy Belediyesi tarafından vatandaşlara simit ve su ikram edilirken, hayırsever vatandaş ve esnaf tarafından da çeşitli ikramlar yapıldı. Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbeti, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve vatandaşların katılımıyla gece geç saatlere kadar sürdü.
Öte yandan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Demokrosi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbeti’nde çocuklar da Bilecik Belediyesi tarafından alanda kurulan şişme oyun grubunda gönüllerince eğlendi.