Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kasım ayı faaliyetleriyle alakalı bir açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada, suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile çalışmalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Asayiş kontrolleri ve aramalar kapsamında 3 bin 854 kişinin Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminden kontrolü neticesinde Bilecik’te 22 diğer illerde 29 olmak üzere 51 kişi yakalanmıştır” denildi.

Asayiş olayları
Açıklamanın devamında, Bilecik’te meydana gelen asayiş olaylarından bahsedilerek, "Bilecik Merkez Ertuğrul Gazi Mahallesinde meydana gelen dolandırılıcık olayının şüphelileri yakalandı. Bir ikametin ev telefonunu arayarak kendilerini Polis olarak tanıtıp daha sonra ev sahibinin 15 bin lirasını alarak dolandırdılar. Dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şahısları yakalamak ve olayı aydınlatmak için Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizin yapmış olduğu kapsamlı ve aralıksız devam eden araştırmaları neticesinde olayın şüphelileri yakalandı. Şüpheli şahıslar çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi. İlimiz Gazipaşa Mahallesinde 29 Kasım 2016 Tarihinde Atatürk Bulvarı Üzerinde Terminal Kavşağı yakınlarında Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Ekiplerimizin zaman zaman şüpheli gördüğü araç ve şahıslara yönelik yapmış olduğu uygulamalar sırasında, Ekiplerimizce şüphelenerek durdurulan bir araç içerisinde hırsızlık malzemeleri ele geçirildi. Hırsızlık olayının şüphelisi yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi. İlimiz İstiklal Mahallesinde 13 Kasım 2016 Tarihinde Edebali Türbesi civarında silah sesi geldi. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz olay yerine intikal etti. Ekiplerimizin Türbe civarında yapmış olduğu kapsamlı çalışmalar neticesinde olaya karışan şahıs yakalandı. Şüphelinin üst aramasında kuru sıkı tabanca bu tabancaya ait fişekler ile 3 adet çift ağızlı bıçak ele geçirildi. Olayın Şüphelisi adli mercilere intikal ettirildi. İlimiz Bahçelievler Mahallesinde 06 Kasım 2016 Tarihinde bir şahıs İstiklal Caddesi üzerinde bir bayanı sözle taciz etti. Bayan şahsın şikayetçi olması üzerine cinsel taciz olayının şüphelisi ekiplerimizce yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi. İlimiz Gazipaşa Mahallesinde 09 Kasım 2016 Tarihinde Atatürk Bulvarı üzerinde Asayiş Şube Müdürlüğü Ekiplerimizin Anons üzerine gitmiş olduğu bir olayda İlimizce 3 ayrı suçtan aranan şahıs ekiplerimizce yakalandı. Şüphelinin üzerinde bıçak ele geçirildi. Aranması olan şahıs adli mercilere intikal ettirildi” denildi.

Umuma açık yerlerin denetimleri
Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ekim ayı faaliyetleri arasında Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 4 adet içkili restaurant, 19 adet kıraathane, 9 adet kafe, 5 adet internet kafe, 4 adet oyun salonu denetlenmiş, denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır. Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 7 Kıraathane denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 4 Kıraathane, 16 Çay Bahçesi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 17 Kahvehane, 3 İnternet Kafe, 1 Oyun Salonu, 3 İçkili Yer, 3 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Gölpazarı İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 15 Kıraathane, 4 İnternet Kafe, 3 Oyun Salonu, 1 Çay Bahçesi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. İnhisar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 4 Kıraathane, 2 Tekel Bayii, 2 İçkili Yer denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır” denildi.

Kabahat nevi suçlarla ilgili olarak ve trafik denetimleri
Kabahat nevi suçlarla ilgili olarak sarhoşluktan 1, Ruhsatsız Silah Taşımaktan 1, Emre Aykırı Davranış 1, Tütün Mamullerinin Tüketilmesinden 1 olmak üzere toplam 5 kişiye idari para cezası uygulanıldığının belirtildiği açıklamada, trafik denetimlerinde hız ihlali yapan bin 375 sürücüye, alkollü araç kullanan 32 sürücüye, emniyet kemeri takmayan 1 sürücüye, kırmızı ışık ihlali yapan 6 sürücüye, kasksız motosiklet kullanan 20 sürücüye, park yasağı bulunan alanlara park eden 103 sürücüye, araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 162 sürücüye, taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 11 sürücüye, yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 11 sürücüye, araç sigortasını yaptırmayan 45 sürücüye, diğer kural ihlalleri için 323 sürücüye olmak üzere toplam 2 bin 88 şahsa cezai işlem uygulanmıştır” denildi.