Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Mostar Gençlik Federasyonu Bilecik Gönüllüleri, Çanakkale Destanın yazıldığı topraklara gezi düzenledi.
45 Mostar Gençlik Federasyonu Bilecik Gönüllüsü öğrenci ile İl Eğitim Birim Sorumlusu Kader Başoğlu’nun katılımıyla günübirlik gerçekleşen Çanakkale gezisinde, Namazgah Tabyası, Conkbayırı Tepesi, Şehitler Abidesi, Havuzlar Şehitliği Anıtı, Şahindere Şehitliği, Seddül Bahir Kalesi, Savaş Müzesi, Arıburnu, Değirmen Burnu Tabyası, Anafartalar, 57. Alay Şehitliği, Anzak Koyu, Kesikdere Şehitliği ziyaret edildi.
Gezi hakkında açıklama yapan Mostar Gençlik Federasyonu Bilecik Gönüllüleri İl Eğitim Birim Sorumlusu Kader Başoğlu, Şeyh Edebali Hazretlerinin “Geçmişini bilemeyen geleceğini bilemez“ sözünü manada yaşamak amaçlandığını belirterek, “Bu sözün bir kandil gibi yolumuzu aydınlatması ve sözün derinliklerine inerek; geçmişini bilmeyen, dersler çıkaramayan adamın geleceğine yön veremeyeceği, geleceğe sağlam ve emin adımlarla basamayacağı dersi bu topraklarda bir kez daha öğrenildi” dedi.