Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (MARAL) tarafından “Biyomedikal Uygulamalarda Kullanılan Metallere Uygulanan Yüzey İşlemleri” konulu seminer düzenlendi.
Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphane ve Bilgi Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Biyomedikal Uygulamalarda Kullanılan Metallere Uygulanan Yüzey İşlemleri” konulu seminere, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve üniversite öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hüseyin Çimenoğlu tarafından katılımcılara, vücutta kullanılan metalik parçaların (implantlar) uygulanan yüzey işlemleri ve kullanım yerlerindeki işlevleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Çimenoğlu, ömürleri ve implantların türleri ile ilgili katılımcıları bilgilendirirken, vücuda takılan implantların vücuda uyum sağlaması ve korozyona karşı dayanımına da değindi.
Seminer sonunda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hüseyin Çimenoğlu’na plaket taktim etti.