Bilecik Ticaret ve Odası Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun, FETÖ’culara sert tepki göstererek, “Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.
Uzun, 15 Temmuz 2016 gecesi ülkenin birliğine ve demokrasiye karşı gerçekleştirilen darbe teşebbüsü sonrasında tepkilerini yeniden göstermek istediğini belirtti. Uzun, “Bilecik iş dünyası olarak düşüncelerimizi paylaşmak için 19 Temmuz 2016 Salı günü saat 11.00’de odamızda yönetim kurulu ve meclis üyemizin katılımıyla basın toplantısı düzenlenmiştir. Söz konusu basın toplantısı birliğimiz tarafından gönderilen 19 Temmuz 2016 tarihli resmi yazı ve metin doğrultusunda 81 il, 365 oda ve borsa tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenerek tarafımca okunmuştur. Meclis Üyesi Naci Uzunköprü’nün odamızda düzenlenen basın toplantısında tarafımca okunan metnin içeriğinde ‘bu hain kalkışmanın sorumlusu olarak FETÖ terör örgütü’ ifadesinin yer almasına rağmen tarafımca belirtilmediğini ifade ederek duyduğu rahatsızlık nedeniyle meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıklaması bizleri ziyadesiyle üzmüştür. TOBB tarafından odamıza ve aynı zamanda 365 odaya gönderilen metin virgülüne dahi dokunulmadan okunmuştur. Toplantıya katılan basın mensupları okunan basın bildirisini kaydederek sitelerinde ve gazetelerinde paylaşmışlardır. TOBB’un ve diğer oda ve borsaların web sayfalarına bakıldığında yayınladıkları basın bildirisi ile tarafımca okunan bildirinin aynı olduklarını göreceklerdir” dedi.
Uzun, ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini ifade ederek, “Ülkemizin hassas bir dönemden geçtiği şu günlerde şahsım ve temsil ettiğim Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası üzerinde oluşturulmak istenen algı nedeniyle son derece üzgün olduğumu belirtirim. Şahsım olarak ülkemize bu acıları yaşatan ve bu hain kalkışmayı gerçekleştiren ‘FETÖ terör örgütü’nün de Allah belasını versin. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden asla vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurgulamak isterim” dedi.