Bilecik’e atletizmden 5 Türkiye şampiyonluğu, 3 Türkiye 2’nciliği geldi.
Türkiye Atletizm Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan Naili Moran 16 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası İzmir’de gerçekleştirilirken Bilecikli sporcular madalyalara doyamadı. Atletizm antrenörü Mert Moralı ve Rıfat Işık ile çalışmalarına ara vermeden devam eden Bilecikli atletler Hayriye Nur Arı, Yasin Sosa, Zeynep Taş Baş ve Ege Bartuğ Çakan şampiyonada tüm madalyaları topladı.
797 sporcunun katıldığı şampiyonada Hayriye Nur Arı, uzun atlamada 5 metre 27 santimlik derecesi ile, 80 metre engelli koşuda 12.63 saniyelik derecesi ile Türkiye Şampiyonu olurken; 3 Adım atlamada ise 10 metre 43 santimlik derecesi ile Türkiye 2’inci olarak 2 altın, 1 gümüş madalya kazandı. Bir diğer başarılı atlet Yasin Sosa,100 metrede koştuğu 12.53 saniyelik derecesi ile uzun atlamada 5 metre 53 santimlik derecesi ile, 80 metre engelli koşuda 12.58 saniyelik derecesi ile Türkiye Şampiyonu olarak 3 altın madalya ile Bilecik’e döndü. Diğer atletler Ege Bartuğ Çakan ve Zeynep Taş Baş yarıştıkları kulvarlarda Türkiye 2’incisi olarak gümüş madalya kazandılar. Böylece Bilecik ekibi şampiyonadan 5 altın, 3 gümüş madalya ile dönerek, gurur kaynağı oldular.
Müsabakalarda derece alan başarılı atletleri ve antrenör Mert Moralı’yı makamında kabul ederek sevinçlerine ortak olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız genç sporcularının başarılarının çok büyük olduğunu belirtti. Sözlerine devam eden Yıldız, " Atletizm Naili Moran 16 Yaş Altı Türkiye Şampiyonasından büyük bir başarı ile dönen, gittikleri her şampiyonada bizleri gururlandıran başarılı atletlerimiz Hayriye Nur Arı, Yasin Sosa, Zeynep Taş Baş ve Ege Bartuğ Çakan’ı can-ı gönülden tebrik ediyorum. Tesislerimizde düzenli olarak çalışmalarına devam eden azimli sporcularımız birçok spor branşında şehrimizin adını duyurmakta; gerek takım gerekse bireysel sporlarda büyük başarılar elde etmektedirler. Elde edilen bu başarılarda ise çok büyük emekleri olan antrenörlerimiz Mert Moralı ve Rıfat Işık’ı da ayrıca tebrik ediyorum’’ diyerek şampiyon atletleri ödüllendirdi.