Bilecik 1. Amatör Küme, bu hafta Osmaneli derbisine sahne olacak.
5 Kasım Cumartesi günü Osmaneli İlçe Stadında Osmaneli Gençlerbirliği ve 1308 Osmaneli Belediye Spor saat 14’de karşılaşacak. 2016-2017 sezonunda her iki takım da lige iddialı bir giriş yaparken ligin 6’ıncı haftasında karşı karşıya gelecek.
Oynanacak derbi maçıyla ilgili olarak 1308 Osmaneli Belediyespor Başkanı Hayati Kaba, “Bu haftaki derbiye bütün Osmanelili hemşehrilerimizi bekliyoruz. Bizim için Gençlerbirliği ve 1308 Belediye Spor maçından hangi sonuç çıkarsa çıksın kazanan dostluk, kardeşlik ve Osmaneli olacaktır. Bizler her zaman birbirimize destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Gerek yönetim kurullarımız, gerekse hocalarımız ve futbolcu kardeşlerimiz hepimiz Osmaneli’ni temsil eden bir aileyiz. Bir aile olmaya da devam edeceğiz. Bizlerin arasını ne oynanacak maçlar, ne söylenecek sözler asla ve asla bozamayacaktır. Aramızdaki, birlik beraberliği, kardeşliği, dostluğu bozmaya asla fırsat vermeyiz. Önemli olan, centilmence, dostluk kardeşlik içerisinde bir maç olmasıdır. Ben her iki takımımıza da hafta sonundaki derbide başarılar diliyorum. Temennim, sakatlıkların sarı ve kırmızı kartların olmadığı, kazananın kaybedeni kucakladığı, kaybedenin kazananı alkışladığı bir maç olmasıdır” dedi.
Osmaneli derbisi öncesinde 1308 Osmaneli Belediye Spor ve Osmaneli Gençlerbirliği Kulüp Başkanları ile bir araya gelen Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin de, “Her iki takım da Osmaneli’nin takımıdır. Osmaneli’nin ismini taşıyan, Osmaneli’ni temsil eden her iki takımımıza da yarınki maçta başarılar diliyorum. Umarım dostça, kardeşçe ve güzel bir maç olur. Galip gelen dostluk, kazanan Osmaneli olsun” dedi.