Bilecik İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Emre Filiz, Türkiye Öğrenci Meclisi Başdanışmanı ve Türkiye Öğrenci Meclisi Genel Sekreterliği’ne seçildi.
Emre Filiz, ilk olarak Türkiye Öğrenci Meclisi temsilcilik seçiminde 30 oy alarak sınıf temsilcisi, ardından 2002’den beri alınan en yüksek oy olan 100 sayısını geçip 180 oy alarak okul temsilcisi, daha sonra da Merkez İlçe Başkanlığı seçiminde 11 oy ile kazanarak merkez ilçeyi genel il çapında temsil etme hakkı kazanmıştı. Emre Filiz, Sivas’ta yapılan Türkiye Öğrenci Meclisi genel seçimlerinde Türkiye Öğrenci Meclisi Başdanışmanı ve Türkiye Öğrenci Meclisi Genel Sekreterliği’ne seçildi.
“BİLECİK ADINA BİR İLKİ BAŞARDIK VE CİDDİ BİR GÖREV ÜSTLENDİK”
Yapılan seçimleri değerlendiren Emre Filiz, bu görevi layıkıyla yapacağını belirterek, “Türkiye Öğrenci Meclisi tarihinde Bilecik adına bir ilki başardık ve ciddi bir görev üstlendik. Göreve geldiğimiz günün ertesi, ’Allah dünü ile bugünü aynı olan Müslümanı sevmez’ dedik ve çalışmaya başladık. Öğrenci Çalışma ve Kalkınma Platformu’nu tüm öğrenci kardeşlerimizin refahı için sunduk, onaylattık. Kurucu Başkan görevini de biz üstleneceğiz inşallah. Öğrenci kardeşlerimiz, örnek alacağı insanları okullardan tanısın dedik, Bilecik’te bulunan tüm okullara tabiri caiz ise birer ödev, birer şair üstlendirdik. Mehmet Akif İnan’ı, Necip Fazıl Kısakürek’i ve 7 Güzel Adamı anlattık, okuduk. Bu işlerin hiçbirini tek başıma başarmadım, başaramazdım. İlk günden beri her türlü çalışmamda sağ yanımda duran ve il içerisindeki bütün çalışmaların koordinasyon işlerini yapan Bilecik Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Başkanı Sayın Furkan Çelik’e teşekkür etmek istiyorum. Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığını hakkı ile kazanan, hak davasını, bizler gibi haykırmaktan çekinmeyen, İstanbul Öğrenci Meclisi Başkanı Sayın Mahmut Ekrem Varol’a teşekkür etmek istiyorum. Her şeyden önce Öğrenci Meclisine beni yönlendiren, her adımımda arkamda duran ve bir abi gibi her sorunumda yanımda olan okul müdürüm Sayın Ahmet Selöz’e ve öğretmenim Sayın Ahmet Basatemur’a teşekkür ediyorum. Bilecik adına, Türkiye Öğrenci Meclisinde bir ilki başarmamızda payı olan herkese şükranlarımı iletiyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.