Kütahya’da gerçekleştirilen Okullar Arası Yıldızlar Judo Grup Müsabakalarına katılarak Bilecik’i temsil eden judocu başarı ile döndü.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları 2016 yılı faaliyetlerin kapsamında Kütahya’da düzenlenen Okullar Arası Yıldızlar Judo Grup müsabakalarına 12 ilden yaklaşık olarak 200 sporcu mücadele etti. Bilecik bu turnuvaya 2 sporcu ile temsil ederken, 59 kiloda Cahit Berke Taşatan, Okullar Arası Yıldızlar kategorisinde Grup 3’üncüsü olarak Bilecik’in gururu oldu. Cahit Berke Taşatan, aldığı bu önemli derece sayesinde 21-22 Mayıs 2016 tarihinde Kırşehir’de düzenlenecek olan Okullar Arası Judo Türkiye Şampiyonası finallerinde Bilecik’i temsil etmeye hak kazandı.
Başarılı sporcuyu ve Antrenörü Alkan Alayıldız’ı makamında kabul eden Spor İl Müdürü Yıldız, Judo sporunun önemine değinerek, “Judo, ilimizde son zamanlarda büyük hamleler yaparak kısa sürede gençlerimizin ilgi odağı haline gelmiş, her geçen gün güçlenerek daha sağlam adımlarla başarı çıtasını yükseltmeye devam eden bir branşımızdır. Sporcumuz Cahit Berke Taşatan’ı ve Antrenör’ü Alkan Alayıldız’ı can-ı gönülden tebrik ediyor, 21-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kırşehir’de düzenlenecek olan Okullar Arası Judo Türkiye Şampiyonası finallerinde başarılar diliyorum’’ dedi.