Bulgaristan’ın Varna kentinde yapılacak olan 30. Avrupa Ağırlık Kategorisi Karate Şampiyonası’na Bilecik’ten katılacak milli karateci İsmet Durmuş’u, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız makamında kabul etti.
Durmuş, Karate Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında kapsamında Bulgaristan’ın Varna kentinde yapılacak olan 30. Avrupa Ağırlık Kategorisi Karate Şampiyonası’nda 50 kiloda yarışacak. Şampiyona hakkında bilgi veren İl Müdürü Yıldız, şampiyonaya milli takım olarak toplamda 29 sporcunun iştirak edeceğini belirterek, "Bulgaristan’ın Varna kentinde yapılacak olan 30. Avrupa Ağırlık Kategorisi Karate Şampiyonası’na Bilecik ili olarak 1 sporcu katılarak müsabakalarda ilimizi ve ülkemizi en güzel şekilde temsil edecektir. Sporcu İsmet Durmuş’tan gelen üst üste galibiyetler gurur verici. Bilecik karate’si adına çok sevindirici bir durum. İlimiz bugüne kadar çok başarılı sporcular yetiştirdi, yetiştirmeye de tüm hızıyla devam ediyor. Her zaman söylüyorum yeter ki sporcularımız azimle çalışmaya devam etsinler biz her zaman her konuda onların yanındayız destekçileriyiz" dedi.
Öte yandan çalışmalarına büyük bir titizlikle devam eden milli sporcu İsmet Durmuş ve Milli Takım Antrenörü Yılmaz Durmuş, şampiyona öncesi 7 gün sürecek olan milli takım kampına girecek ve sonrasında Bulgaristan’ın Varna kentine gidecek.