Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Bilecik’te de, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için düzenlenen ’Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbeti’ devam ediyor.
Hain girişimden bu yana tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de gerçekleştirilen kardeşlik ve demokrasi buluşmasında her görüşten vatandaş, bir ve beraber olmayı sürüdürüyor. Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen programda, Bilecik Şeyh Edebali Üniversite Uluçınar Cami İmam Hatibi Mustafa Gündüz tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunuldu. AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Bilecik Eski Milletvekili Fahrettin Poyraz, ilçe belediye başkanları, belediye birim müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşların katıldığı programın sonunda, vatandaşlara sivil toplum kuruluşları tarafından aşure ikram edildi.
Bilecik’te yaşayan Afgan ve Türkmenlerin meydana gelerek destek verdiği demokrasi nöbetinde öğrenciler tarafından şiirler okunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atıldı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan çok sayıda vatandaş, şarkı ve şiirlere ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti. Öte yandan, İl Özel İdaresi çalışanları da meydana kadar yürüyerek FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösterdi.