Bütün şehirlerde olduğu gibi Bilecik’te de 21 gündür gerçekleştirilen "Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbeti" aralıksız devam ediyor.
Şehitler için duaların edildiği ve ülkenin birlik, beraberliği için anlamlı mesajların verildiği demokrasi buluşmasında Bilecik, tek yürek oldu. Türk Bayrağı ile meydanların renklendiği programa, Belediye Başkanı Selim Yağcı, da katılarak, vatandaşların demokrasi coşkusunu paylaştı. 15 Temmuz’da FETÖ örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminden bu yana vatandaşlar demokrasi nöbetini tutarken, ilk günden bu yana birçok sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcilerinden demokrasi nöbetine destekler geldi. Demokrasi nöbetinin 21. gecesinde de Afgan, Iraklı ve Suriyeli mülteciler, ellerinde dövizler ve bayraklarla demokrasi nöbetine renk kattı. "Bu vatan için can vermeye hazırız", "Yaşasın Afgan ve Türk kardeşliği" gibi mesajların yazıldığı dövizleri taşıyan mülteciler, demokrasi ve milli iradeye sahip çıktı.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, eşi Fatma Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Gülcan Namal’ın yanı sıra sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, muhtarlar ile vatandaşların katıldığı "Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbeti"nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atılırken, birlik ve beraberlik için dualar edildi.