Bilecik 1. Amatör Lig’in namağlup lideri Bilecikspor, 9’uncu hafta erteleme müsabakası olan Bozüyük Belediyesi İdman Yurdu Spor’u yenerek ligin ilk yarısını 12’de 12 yaparak bitirdi.
Geçtiğimiz Kasım ayında Bilecik 1. Amatör Lig 9’uncu hafta müsabakası olarak oynanacak olan Bilecikspor-Bozüyük Belediyesi İdman Yurdu Spor maçı, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Bugün Edebali Stadı’nda oynanan Bilecik 1. Amatör Lig 9’uncu hafta erteleme müsabakasında Bilecikspor, Bozüyük Belediyesi İdman Yurdu Spor zorda olsa 2-1 yenerek puanını 36’a çıkararak en yakın rakibine 5 puan fark atarak ligin ilk yarısını tamamladı. Maça dengeli bir oyunla başlayan iki takım oyuncuları orta sahada ikili mücadele şeklinde ilk yarım saatlik dilimi geçirdiler. Maçın 33’üncü dakikasında Bilecikspor sağdan geliştirdiği bir atak sonrası Bozüyük Belediyesi İdman Yurdu Sporlu bir oyuncu gole giden topu eliyle kesince maçın orta hakemi Barkın Kara penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyonda hakemin topu elle kestiğini söyleyerek kırmızı kart gösterdiği oyuncu büyük itirazlar ederek, oyun alanında çıktı. Topun başına gelen Bilecikspor’un golcü oyuncusu Mustafa Bingöl topu ağlara göndererek durumu 1-0 getirdi. Bu gol sonrası yakalanan ataklar sonuçsuz kalırken, ilk yarı Bilecikspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.
İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Bozüyük Belediyesi İdman Yurdu Spor sahada 10 kişi olmasına rağmen bu eksikliği hissettirmedi. İkinci yarının ilk 30 dakikalık süresinde baskılı bir oyun oynayan Bozüyük Belediyesi İdman Yurdu Spor maçın 62’inci dakikasında sağ kanattan getirdiği bir atakta topla ceza sahasında buluşan Ersan Kara durumu 1-1’e getirdi. Bu gol sonrası ataklarına devam eden Bozüyük Belediyesi İdman Yurdu Spor bireysel becerisizlikler sonucu ikinci golü bulamadı. Bir çok fırsatı değerlendiremem Bozüyük Belediyesi İdman Yurdu Spor maçın 75’inci dakikasında ceza sahası içinde yaşanan bir karambol sonucu Celal Daş topu ağlara göndererek durumu 2-1’e getirdi. Bu gol sonrası oyunun seyri değişirken, Bilecikspor tek kale top oynadı. Tolga Burulday ve Mustafa Bingöl’le yakaladığı sayısız pozisyonu gole çeviremeyen Bilecikspor maçın 90’ıncı dakikasında Fuat Ünal rakibine sert bir hareketi sonrası kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Son dakikalarda Bozüyük Belediyesi İdman Yurdu Spor beraberlik için saldırsa da golü bulamadı ve maçı Bilecikspor 1-0 kazandı. Bilecikspor ilk yarının son maçında rakibini yenerek 12’de 12 yaparak puanını 36’a çıkardı. En yakın rakibi 1308 Osmaneli Belediyespor ile arasında ki puan farkını 5’e çıkardı. Maçın hakemi Barkın Kara ilk yarı bir pozisyonda sakatlanırken, ikinci yarı maçı sekerek yönetti.

“İyi top oynamadık”
Maç sonunda oynadıkları futbolu değerlendiren Bilecikspor Antrenörü Hasan Kol, iyi bir futbol oynamadıklarını ve hiçbir oyuncusundan istenen verimi alamadıklarını belirtti. Kol, “Ligin en kötü maçını oynadık. Rakibimizde iyi mücadele etti. Genç bir ekip, kondisyonları iyi. 60 dakika 10 kişi oynadılar ve yeri geldi 4-5 kişiyle hücum yaptılar. Biz bir atakta tecrübeli oyuncular sayesinde ikinci golü bularak rahatladık. İlk yarı 12’de yaparak lider bitirdik. İkinci yarıda da birkaç takviye yaparak iyi bir şekilde lige hazırlanacağız” dedi.