Bilecikspor, tecrübeli Teknik Direktör Hasan Kol’la 1 yıllık anlaşma sağladı.
Bilecik 1. Amatör Lig’de mücadele eden Bilecikspor, geçtiğimiz sene Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Bilecik İl Özel İdarespor’un başarılı ve tecrübeli Teknik Direktörü Hasan Kol’la 1 senelik sözleşme imzaladı. Bilecikspor Sosyal Tesislerinde düzenlenen imza törenine, Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu ve mayıs ayında düzenlenen kongrede yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri, 1 kişi hariç ham kadro bulundu. İmza öncesi açıklama yapan Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, 2 senedir Bilecikspor’un başında antrenörlük yapan Fatih Savak’a teşekkür ederek, bundan sonraki hayatında başarılar diledi. Kulübün başına geldiği günden itibaren Hasan Kol ile çalışmak istediğini ifade eden Cinoğlu, "Biz bu sezon başında, ondan önceki sene de kulübü ilk aldığımız günden bugüne Hasan Kol hocamıza kulübün başına geçmesi konusunda gittik. O da hedefi olduğunu ve başında bulunduğun takımın BAL liginde yalnız bırakamayacağını söyledi. Biz de onu takdirle karşıladık. Ona da yakışan oydu. Lig biterken 2-3 hafta kala görüşmelerimiz başladı. Bu görüşmeleri lig başlamadan bir ay öncesinde sonuca ulaştırdık. Hasan Kol hocamıza gittik ‘bizimle bu yolda yürür müsün’ dedik. O da ‘Bilecikspor benim evim’ dedi. Hocama öncelikle hoş geldin diyoruz. Biz ona inanıyoruz, güveniyoruz. Çalışma disipliniyle, kariyeriyle Bilecikspor’u bir yerlere getireceğini düşünüyoruz. Biz Hasan hocamızı futbolun patronu olarak ilan ettik. Bizler yönetim kurulumuzla birlikte sadece maddiyat ve mücadele kısmını, spor kısmını sadece Hasan Hocama verdik. Hasan Hocam bugünden itibaren Bilecikspor’un futbolla ilgili gelecek, gidecek, transferlerle ilgili tam yetkilidir. Hasan Hocam ne isterse onu yapacağız. Şunu yapsaydık başarılı olurduk diye biz hocamıza söyletmeyeceğiz. Ona kapılar sonuna kadar açık. Hedeflerimiz biraz maddiyatla bağlantılı. Biz sıfır lira geliri olan bir kulübüz. Tesis, saha problemleri ne zaman aşılırsa Bilecikspor o zaman üçüncü ligleri görür. Bilecikspor hedefi olan bir takımdır. Her zaman şampiyonluğa oynayacaktır. Hedef Hasan Hocamla beraber şampiyon olmaktır. Önümüzdeki süreyi en iyi şekilde değerlendirip kadromuzla birlikte bu mücadeleyi gerçekleştireceğiz" dedi.
“Dört dörtlük değil on onluk bir takım yapmamız gerekiyor”
Bilecikspor başına geçen Teknik Direktör Hasan Kol ise, yabancı bir kulübe gelmediğini söyledi. Yıllardır uzaktan, yakından, içinde, dışında, tribünde, her zaman yanında veya bir fiil içinde olduğu kulübe geldiğini anlatan Kol, "Nasip bu sezonmuş, benim için çok güzel bir duygu. Neden güzel bir duygu futbol oynamak için can attığımız bir yere teknik sorumlu olarak gelmek mutlaka güzel bir duygu. Coğrafyası küçükte olsa mazisi büyük, arkasındaki desteği büyük, insanların aşkı büyük olan bir takıma gelmek, iki senelik çabaların ardında olumsuzluk olarak nitelendirmeyeyim tabii ki herkesin hakkı emeği var. Kardeşlerimizi başkanımız, Fatih hocamız hep çaba gösterdi. Sorumluluk 10 olmuşken bizim de onluk bir çalışma yapmamız gerekiyor. Onluk bir antrenman, onluk bir hedef, onluk bir seyirci, onluk bir takım lazım bence. Biz de dört dörtlük değil on onluk bir takım yapıp takımdan öte zihniyet düşünce ile birliktelik sağlayıp bu harmanı oluşturup en iyisini yapmaya çalışacağız" diye konuştu.
“Kendisine güvenen ben antrenman yaparım diyen gelsin”
“Bilecikspor geçen sene antrenman yapmıyordu ve siz yaptırdığınız zorlu antrenmanlarla ünlenmiş bir teknik adamsınız, nasıl bir yol izleyeceksiniz?” sorusuna Kol, şu yanıtı verdi:
“Antrenmanlar falan etkilidir ama birinci öncelik önce sözünün arkasında duracaksın. Antrenman dışında adaletli olduk. Sen bu formayı hak ediyorsun al bu forma senin dedik. Ben geçen seneki kadroya açığım. Kendisine güvenen ben antrenman yaparım diyen gelsin. Terimi sıkarım, o formada daha çok ter birikir, demek ki ben bunu hak ediyorum deyip gelen tüm futbolculara benim kapım açık. Geçen sene ki oyuncular benim antrenman yeyip de göze alıyorsa hodri meydan diyorum. Kısmeti giyecek, yağlı güreş gibi çıkacak sahaya kendini gösterecek ben de her daim arkasında olacağım. Bu papazlık dönemi falan öyle bir şey olamaz. Neden olamaz? Takımda geçen sene papazalar diye adlandırılan grup vardı diyorlar. Papaz kimsenin müsaade ettiği şekilde papaz olur. Meydanı boş bulup, bir açık bulduğunda sen onu tamamlamak zorundasın. Kendinde bir sorumluluk hissedersin. Aslında o bir papazlık değildir bence. Biz de o meydanı gösterip gerekli şeyleri yaparsak öyle bir şey oluşmayacaktır. Hak edene hak ettiğini verirsek hiç bir sorun olacağını düşünmüyorum. Papaz dediğimiz çocukların hepsi benim oyuncum. Bu sene adaletli bir takım olmazsa ben arkadaki çocukların hiç birini tutamam. Geçen seneyi eleştirmek bana düşmez. Çünkü herkes elinden geleni yaptı. Ben Fatih hocamın bir gram bile eksik bir şey yaptığını düşünmüyorum. İnanın fazlasını bile yapmıştır. Bazı durumlarda danışmıştır ağabeyine, bana bile danıştığı günler oldu. Benim yoğurdum budur, kaşıklarım böyledir. Siz benim stilime göre bu yoğurdu nasıl yerseniz buradasınız. Yiyemiyorsanız biraz kenarda bekle yemeyi öğren derim ben de.”
Transfer politikası
Transfer politikası hakkında da bilgi veren Kol, şöyle konuştu:
“Transfer politikası bir bütçeyle alakalı, başkanımızla alakalı. İki takım uyumu, o çocuğun ne kadar emek vereceği, kalite. Hedefimiz her daim en yukarılar. Makul, mantıklı, en uygun transferleri yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Geçen seneki takımın hepsi benim idmanımı yesin 3 tane oyuncu yeter. Ama geçen senelerin kaç tanesi idmana gelecek, onu yapabilecek, kaç tanesi uyum gösterecek onlarla yüz yüze konuşmamız lazım.”
Konuşmanın ardından yeni yönetim kulu üyeleri kendileri tanıttı. Ardından Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu arkasında Hasan Kol yazan 11 numaralı Bilecikspor formasını Kol’a hediye etti.