Bilecik 1. Amatör Ligi 8’nci hafta mücadelesinde Bilecikspor, deplasmanda Osmaneli Gençlerbirliği Spor’u ilk yarıda bulduğu gollerle yendi.
Osmaneli İlçe Stadı’nda oynanan Bilecik 1. Amatör Ligi 8’nci hafta müsabakasında Bilecikspor, zorlu Osmaneli deplasmanında Osmaneli Gençlerbirliği Spor’u 2-0 yenerek 7’de 7 yaparak puanını 21’e çıkardı. Maça kontrollü bir futbolla başlayan iki takım oyuncuları birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştı. Maçın 20’nci dakikasında Bilecikspor oyuncusu Celal Daş yakaladığı pozisyonla takımını 1-0 öne geçirdi. Osmaneli Gençlerbirliği takımı golün ardından taraftar baskısını da arkasına alarak, beraberliği yakalamak için Bilecikspor kalesini zorladı. İyi defansla kalesini gole kapatan Bilecikspor, maçın 45’inci dakikasında Celal Daş ile 2’nci golü bularak rahat bir nefes alırken, ilk yarıda bu skorla sonuçlandı. İkinci yarıya Osmaneli Gençlerbirliği Spor maçı kendi aleyhine çevirmek için ataklarına devam etti. Bilecikspor skorunda rahatlığı ile defans yaparak skoru koruma yoluna gitti. Maçın 53’ncü dakikasında Altıner Yörümez’in pasını iyi değerlendiren Celal Daş kaleci ile karşı karşıya kaldı. Daş, topu Osmaneli Gençlerbirliği Spor kalecisinin beşliklerinden yuvarlayarak, 3’üncü golü atmak istedi. Top filelere giderken Osmaneli Gençlerbirliği Spor kalecisinin ani bir refleksle topu çizgiden çıkarması sonucunda Celal Daş kendisinin ve takımın 3’üncü golüne ulaşamadı. Bu pozisyonun arkasından iki taraftar grubu arasında küfürleşme ve bir takım olaylar yaşandı. Maç öncesi güvenliği sağlamak için Bilecik’ten takviye polis ve jandarmanın yoğun güvenlik sağlamasıyla ortam gerginliği durdurulsa da küfürlü tezahüratlarla devam etti. Osmaneli Gençlerbirliği Spor gol arayışlarına sonuçsuz kalınca maç 2-0 sonuçla bitti.
"Sezonun en iyi topunu oynadık"
Maç sonu açıklamada bulunan Bilecikspor Antrenörü Hasan Kol, sezonun en iyi topunu oynadıklarını belirterek, “Öncelikle rakibimizin gücünü bilerek kontrollü başladık. Bence bu maçta sorumluluğu ağabeyler aldı. Daha yaşı büyük oyuncularımız ağabeylik yaparak, tecrübelerine dayanarak büyük maçı kolay hale getirdiler bence. Daha iyi top oynadık. 7 maçın en iyi topunu oynadığımızı düşünüyorum. Hem bizim için, hem izleyenler, hem Bilecikspor seyircisi için keyifli bir maçtı. Hem de benim için keyifli bir maçtı. Umarım böyle devam eder” dedi.