Bilecik’te, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
Tören, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ın Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıta çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın marşının okunması ile devam programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüsnü Gür, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdür Vekili Hicri Görgülü, Baro Başkanı Av. Halime Aynur, kurum müdürleri, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“‘YA İSTİKLAL YA ÖLÜM’ PAROLASIYLA BİR MİLLETİN ŞEREFLİ DİRENİŞİNİ BAŞLATMIŞLARDIR”
Günün anlam ve önemine belirten konuşma yapan Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, 19 Mayıs 1919; Türk milletinin haksızlığa, zulme, işgale karşı topyekun başlattığı bir harekatın, milli mücadelenin, milli direnişin ilk kıvılcımı olduğunu söyledi. Aziz milletin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu ifade eden İl Müdürü Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:
“Türk halkı Anadolu’da yüzyıllardır özgür ve Müslüman olarak yaşamışlar ve bu haksız işgaller karşısında ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolasıyla bir milletin şerefli direnişini başlatmışlardır. Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919 her yıl Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. Sevgili Gençler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençliğin ve sporun önemini şu sözlerle ifade etmiştir. ‘Her şey unutulur fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki; hiçbir şeyi unutmayacaktır. Geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün umudum gençliktir.’ diyerek bu aziz vatanımızı Türk gençliğine emanet etmiştir. ‘Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ diyerek te; sporun ve sporcunun önemini ifade ederek gençliğe ve spora 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramını armağan etmiştir. Bu anlamda gençlik çalışmalarımız çok önemli ve mühim çalışmalardır. Bir milletin en büyük gücü iyi yetişmiş her şeyin bilincinde ve donanımlı gençliğidir. Sevgili gençler sözlerime son verirken özellikle ülkemizin özgür ve bağımsız bir ülke olması için, bu cennet vatanımız için mücadele eden başta, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hepinize saygılar sunuyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.”
Konuşmanın ardından Ertuğrulgazi Lisesi öğrencisi Ramazan Demirel, “O Geliyor” adlı şiirini okumasının ardından, Gençlik Spor Kulübü Halkoyunları Ekibi’nin gösterileri sergilendi. 2016 yılında dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verildi. Protokol üyeleri Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki spor branşlarının gösterilerinin izlemesinin ardından program son buldu.