Bilecik Belediyesi ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde ’’30 Ağustos Zafer Bayramı Cumhuriyet ve Demokrasi İçin Hep Birlikte Bilecik’te Pedal Çeviriyoruz’’ adlı etkinlik gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın bisikletlilere Türk Bayrağı dağıtmasıyla başlayan etkinlik kapsamında Cumhuriyet ve Demokrasi gönüllüleri; Cumhuriyet Meydanı, Tepebaşı Atatürk Bulvarı, Ertuğrulgazi Sokak, Stadyum Caddesi, 75. Yıl Cumhuriyet Parkı, Ormancılar Sokak, 6 Eylül Caddesi, Atatürk Bulvarı, Tevfikbey Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı güzergahında pedal çevirdi. Etkinlikte 4 kilometrelik yol boyunca pedal çeviren bisikletliler ellerinde Türk Bayrakları ile halkın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.
"Böyle gençlerimiz oldukça hiç kimse bu vatan üzerindeki kötü emellerini gerçekleştiremeyecektir"
Programda basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi ve Bisikletliler Derneği Bilecik Şubesi ortaklığında güzel ve anlamlı bir etkinlik yaptıklarını belirterek şunları söyledi:
’’Bizlere bu cennet vatanı armağan eden ve bu zaferleri yaşatan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyor ve hatırlıyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizin birer göstergesi olan bu günlerde güzel ve anlamlı etkinlikler yapmaya devam ediyoruz. Burada da Bilecik’teki Bisikletliler Temsilciliğimiz ve belediyemiz ortaklığında gençlerimizle birlikte birlik ve beraberliğimizi gösterecek bir buluşma gerçekleştirdik. İnşallah böyle pırıl pırıl olan gençlerimiz birlik ve beraberliğimizi gösterecek ve pedal çevirecekler. İnşallah böyle gençlerimiz olduğu sürece bu vatan hiçbir zaman kötü emellerin konusu olamayacak ve kötü emelleri olanlara hiçbir zaman fırsat vermeyecektir. Yeter ki biz böyle birlik ve beraberlik içinde olalım. Ben böyle güzel bir organizasyonda emeği olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.’’
"Atatürk ve silah arkadaşları 94 yıl önce yağız atlarıyla bu vatanı kurtardılar"
Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz ise yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği birlikteliğinde güzel bir aktivite gerçekleştirdiklerini belirterek, ’’Bugün 30 Ağustos 2016. Büyük taaruzun 94. yıl dönümündeyiz. Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları 94 yıl önce yağız atlarıyla bu vatanı kurtardılar. Biz de bugün demir atlarımız ile onları anmak için hatırlamak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu güzel organizasyon için katkı veren Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.