Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Okluca Köy Muhtarlığı işbirliğinde "Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı" etkinliği düzenlendi.
Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Okluca Köyü’nde düzenlenen etkinlikte, Türk tarihinde, kültüründe ve coğrafyasında önemli yeri olan Hıdrellez etkinliklerinin Bilecik genelinde uzun yıllardır içtenlikle, fedakarlıkla ve yardımlaşma duygusuyla kutlandığını söyledi. Bu güzel mutluluğu paylaşmanın heyecanını birlikte yaşadıklarını vurgulayan Vali Nayir, "Sizleri bir araya getiren, gönüllerinizi bir araya getiren, emeklerinizi ve dualarınızı getiren her şey bizler için de kıymetlidir. Hıdrellezler köylülerimizi bir araya getirmeye vesile oluyor. Bizler de bu mutluluğunuzu paylaşmaya çalışıyoruz. Hıdrellez bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Bahara duyduğumuz sevincimiz, berekete erken bir şükrümüz, güzel bir duamız olarak bu coğrafyada tüm köylerimizde bütün zenginliğiyle yaşıyor. Bugünleri vesile bilerek köylerden ayrılmış olan vatandaşlarımız da yeniden köyünü görme burada hasret giderme, çocukluk anılarını yaşama, belki çocuklarına köylerini yeniden gösterip tanıtma hevesi içerisinde oluyorlar. Bizler köylerimizin boşalmasını istemiyoruz. Köylerimize yeniden dönüşü ve köy yaşamının canlı kalmasını istiyoruz, buna ihtiyacımız var. Hıdrellez de buna birer vesile olsun. Temennimiz, bu güzel birlik ve beraberliğin, tarihinize, köyünüze olan desteğinizin artarak devam etmesidir" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Nayir’in şifalı pilav dağıtması ve Hayme Ana Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisiyle etkinlikler sona erdi.
Etkinliklere, Vali Nayir’in yanı sıra, Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, Köy Muhtarı Hüseyin Demiröz ve üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.