Bilecik Belediyesi tarafından Soğuksu Mahallesi ve Aşağıköy’de gerçekleştirilen iftar ile binlerce vatandaş aynı sofrada oruçlarını açtı.
Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda bütün mahallelerde büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen ve mahalleli arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesini sağlayan mahalle iftarı, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Soğuksu Ali Ateş İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen iftar programına katılan Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, oruçlarını mahalle sakinleri ile birlikte açtı.
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, iftar programında yaptığı konuşmada, Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve komşular arasındaki güzel duyguların gelişmesine vesile olan Ramazan iftarlarının birlik ve beraberliğe de vesile olduğunu kaydetti. Yağcı, "Öncelikle rahmet ve bereket ayı hepimiz hakkında hayırlı ve mübarek olsun. Teşrifleriniz için teşekkür ediyor, selam ve muhabbetlerimi bildiriyorum. Sağlık ve sıhhat içinde böyle güzel bir aya bizleri kavuşturduğu için Cenab-ı Hakka şükrediyoruz. Yine böyle güzel ortamlarda bir araya gelmeye, böyle güzel bir memlekette yaşama şerefini lütfettiği için Cenab-ı Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Bizlerin, en büyük gücü aramızdaki sevgimiz ve hoş görümüzdür, birliğimiz ve kardeşliğimiz. Cenabı Hak, bu birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın. Bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Gerçekten memleketimiz zor günler yaşıyor. Bu zor günleri ancak kardeşlik bağlarını güçlendirerek, içimizdeki sevgi ateşini güçlendirerek aşabiliriz. İşte bu akşam bizler bu güzel ortamda buluşurken, vatan savunmasında canlarını yitiren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Yine gerçekten ülkemiz ve dünyanın dört bir tarafında bulunan mazlum ve mağdur kardeşlerimize de Cenab-ı Hak tez zamanda sağlık ve mutluluk içinde güzel günler nasip etsin, o beldelere de barış ve huzur getirsin" dedi.
"İFTAR SOFRAMIZI DAHA DA BÜYÜTÜYORUZ"
Yağcı, "Bu yıl bir ilki gerçekleştirerek, iftar soframızı daha da büyütüyoruz" diyerek, şöyle devam etti:
"Bu akşam bir ilki başardık ve mahallelerimizle birlikte Aşağıköy’ümüzde de bu güzel sofrayı açtık. İnşallah Bilecik’imizin güzelliklerinden bu köylerimizin de daha fazla yararlanmaları için çalışıyoruz. Sizlerle birlikte daha fazla olacağız. Ben tekrar teşrifleriniz için teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak, daha nice zamanlarda böyle güzel ortamlarda bir araya gelmemizi nasip etsin."