Bilecik İl Müftülüğü “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle ’’Gelin Birlik Olalım’’ konferansı gerçekleştirildi.
Bilecik İl Müftülüğü tarafından Bilecik Şeyh Edebali ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ’’Gelin Birlik Olalım’’ konferansına, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Bilecik POMEM 1.Sınıf Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun, kurum müdürleri, ilçe müftüleri ve çok sayıda izleyici katıldı.
Programa Kur’an tilaveti ve Kutlu Doğum Haftası nedeniyle hazırlanan sinevizyon gösteriminin izlenmesiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Hz. Adem’in topraktan yaratıldığını ve onun çocuklarının eşit yaratıldığını belirtti. Akkuş, “Allahü Teala peygamberlerini Hz. Adem’in torunlarını tevhit ve adaletle yeryüzünde yaşamak için onları tevhit etmek üzere gönderdiler. Hz. Adem’in çocukları zaman zaman çoğaldıkça tevhitten uzaklaştı, vahdetten uzaklaştı. Bu şekilde yaşamaya başlanınca aralarında husumet, zulüm ve buna benzer hastalıklar ortaya çıktı. Her bir kopmada Allah yeni bir peygamberle onlara tebligat gönderdi. İşte bu elçilerin, Allah’ı Teala’nın seçmiş olduğu kişilerin en sonuncusu alemlerin efendisi peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) ’dır. Onun gelişi de yine böyle dağınık bir döneme denk gelmektedir. Eğer bugün yeniden izzeti ve ikbali yeryüzünde adaleti, müminler arasında vahdeti, tevhidi devam ettirmek istiyorsak Hz. Muhammed (S.A.V)’ i yeniden bulmak, izine tabi olmak, onun hayatını hayatımıza tabi kılmak ve onun asıl saadetini asrımıza taşımak mecburiyetindeyiz” dedi.
’’ONU REHBER ALMAK ALLAH’IN İPİNE SIMSIKI SARILMAK’’
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, yaratılmışların en şereflisinin insanoğlu olduğunu ve insanın oğlunun söyledi. O günden bugüne onun yoluna giden herkes mutlu saadete ulaştığı ifade eden Yağcı, sözlerine şöyle devam etti:
“İnsanoğlunun içine Cenab-ı Hak iyilik namına ne koyduysa O’nu uygulayan, örnek olarak gösterilen bir müjdeleyici. İşte O’nu rehber almak Allah’ın ipine sımsıkı sarıldığınızda, bana Allah korkusu yeter dediğinizi de, aslında birçok sorunu da halletmiş olacağız. Ama biz insanlar sanki elimizde çok büyük güçler varmış gibi, sanki çok şeyler başaracakmışız gibi, kendimize yönelik bazı yorumlar bazı gayretler içerisinde bulunarak bazen de haddimizi aşarak O’nun yolunun dışına çıkıyoruz.”
Konuşmaların ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Baş katılımcılara ’’İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım’’ konferansını verdi.