Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, motosiklet sürücülerine yönelik denetim yaptı.
Ekipler, Bilecik merkezde 4 ayrı noktada motosikletleri durdurarak sürücülerin belgelerinin, kasklarının ve egzozlarının denetimlerini yaptılar. Ekipler, yaptıkları denetimlerde, kasksız ve ehliyetsiz olarak motosiklet kullanan sürücülere ceza kesti. Kask takmayanlara 92 TL, ehliyetsiz sürücülere bin 698 TL para cezası uygulandı. Ekipler, motosikletlerinin egzozun da herhangi bir materyal takanlara 192 TL cezai işlemin yanı sıra sürücülere materyalleri çıkarmaları için sürücülere bir hafta süre verildi. Bu süre içerisinde materyalleri çıkarmayan sürücülerin motosikletlerinin trafikten men ceza edileceği bildirdi.
4 sürücüye 3 bin 164 TL ceza
Uygulamaya giren bir vatandaş, denetimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, herkesin bilinçli bir şekilde kaskını takmasını söyledi. Yapılan uygulamada gün içinde 40 motosiklet kontrol edilirken, 4 sürücüye 3 bin 164 TL cezai işlem uygulandı, 1 motosiklet de trafikten men edildi.