Bilecik Belediyespor, Play-Off 1. Tur ikinci karşılaşmasında İzmir Üniversitesi’ni 86-74 skorla yenerek Play-Off 2. Tur’a yükseldi.
Bilecik Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanan Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) Play-Off 1. Tur ilk karşılamasında geçtiğimiz gün İzmir deplasmanında İzmir Üniversite’ni 77-74 skorla yenerek seriye 1-0 önde başlayan Bilecik Belediyespor, ikinci maçta rakibini 86-84 yenerek, Play-Off 2. Tur’a yükseldi. Maça, Metin, İbrahim, Saday, Emre Alkaç ve Aykut beşiyle başlayan Bilecik Belediyespor ilk periyotta maça iyi başlayan İzmir Üniversitesi arka arkaya bulunduğu 2 üçlük atışla durumu 9-2’ye getirdi. Mehmet Volkan Saday bu üçlüklere 2 üçlükle cevap verince farkı 3 sayıya indirdi. bu sayılar sonrası rakipler birbirlerine üstünlük kurmaya çalışsa da, ilk peridoyu konuk takım 16-18’lik skorla geçti. İkinci periyotta da kötü başlayan Bilecik Belediyespor, ilk beş hücumundan boş döndü. Rakip takım iki hücumu da sayı ile sonuçlanırken skor 16-25’e geldi. Bu skor sonrası arka arkaya 3 üçlük bulan ev sahibi takım skoru 30-29’a getirerek, konuk takımın mola almasına sebep oldu. Bu mola sonrası oyuna iyi başlayan İzmir Üniversitesi durumu 37-34’a getiriken, Bilecik Belediyespor Başantrenörü Yeşer Karabulut aldığı arka arkaya 2 teknik faul sonrası salon dışına gönderildi. Bu karar sonrası hakemler ve sporcular arasında ortam gerildi. Olaylar sonrası ikinci periyotun son saniyelerinde Mehmet Volkan Saday’ın muhteşem üçlüğü ile durum 39-39’a getiriken, taraflar soyunma odasına beraberlikle gitti.
İKİNCİ YARI
Üçüncü periyotta iyi başlayan İzmir temsilcisi arka arkaya bulduğu sayılarla durumu birden 46-41’e çıkardı. Bu skor sonrası Bilecik Belediyespor maçta dengeyi sağlayarak durumu 49-49’a getirdi. Daha sonra oyunda bulduğu atakları sayıya çeviren İzmir ekibi son periyota 59-54’lük üstünlükle girdi. Maçın son periyotta dengeli ve bulduğu hücumları sayıya çeviren iki takım oyuncular maçı kazanmak için büyük gayret gösterdiler. Bilecik Belediyespor maçın son periyotunda taraftar desteğini arkasına alarak rakibini yakalayarak öne 67-65’e öne geçti. iki takım oyuncuları oyunu kazanmak için terinin son damlasına kadar mücadele ettiler. Maçı dördüncü periyotta bulunan karşılıklı sayılarla ilk yarının sonu gibi maç 74-74 beraberlikle sonuçlandı.
UZATMA DEVRESİ
Maç 74-74’lik skorla sonuçlanınca 5 dakika uzatmaya gitti. Uzatma dakikalarında Aykut Karcı maça iyice ağırlığı koyarak arka arkaya 5 sayı buldu. Bu sayılar sonrası 5 faul ile bence geçen Aykut Karcı, hakemlere büyük tepki gösterdi. Maçın beşinci uzatma dakikasında son saliselerinde Mehmet Volkan Saday’ın bulduğu iki sayılık atışla maçı 86-84 kazanarak, Play-Off 2. Tur’a yükseldi.
“BU GURUPTAN BİR ÜST LİGE ÇIKMAYI HEDEFLİYORUZ”
Maç sonunda sahaya inerek sporcuların sevinçlerine ortak olan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Güzel bir sonuç, mutlu bir gece. Başarıdan sonra konuşmak kolay, Allah başarısızlığı kimseye göstermesin, başarılarımız daim olsun. Bu akşam gerçekten gerilimi yüksek bir maç oynadık. Takımımız bu gerilimi yüksek maçlarda bazı olumsuzluklar olsa da sinir sistemini iyi koruyarak son anda da olsa galip geldi ve bir tur atlamış olduk. İnşallah artık Bilecik Belediyesi Basketbol Takımımız sonuç itibari ile nereye gidebiliyorsa tabii ki bu guruptan bir üst lige çıkmayı hedefliyoruz. Ona gitme noktasında çaba harcıyoruz. Ben başta hocalarımız olmak üzere takımımızın bütün oyuncularını canı gönülden kutluyorum. Bizlere bu akşam güzel bir heyecan ve güzel bir akşam yarattılar” dedi.
“BAŞKANIMIZIN VE BİLECİK TARAFTARININ YÜZÜNÜN GÜLDÜĞÜNÜ GÖRMEK BİZİ MUTLU EDİYOR”
Bilecik Belediyespor Baş Antrenörü Yeşer Karabulut ise, maçın Play-Off yakışır bir şekilde geçtiğini belirterek, “Bunlar Play- Off atmosferi gergin karşılaşmalar. Kazanmayı başardık son saniyede de olsa. Play-Off’ların sert geçtiğini herkes görmüş oldu. Başkanımızın ve Bilecik taraftarının yüzünün güldüğünü görmek bizi mutlu ediyor. Zor bir karşılaşmayı kazandığımız için sevinçliyiz. Buraya gelen başta Başkanım olmak üzere ayağına sağlık. Herkese çok teşekkür ediyorum. Oyuncularımı kutlarım” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Yağcı, ve teknik heyet soyunma odasına giderek oyuncular ile üçlü çektiler.