Bilecik’te merkeze bağlı Küplü, Başköy ve Bekdemir köylerinde yoğun olarak yetiştiriciliği yapılan Trabzon Hurması üretiminin arttırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
Bu kapsamda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Güven Sönmez; Küplü, Başköy ve Bekdemir köyü muhtarlarını köylerinde ziyaret ederek konu hakkında görüş alışverişinde bulundu. Yapılan arazi gezilerinde tespit edilen hususlarla ilgili olarak İl Müdürü Yıldız ve beraberindekiler, Küplü, Başköy ve Bekdemir Köyü muhtarları ve üreticilerin de katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, toplantıda yaptığı açıklamada, verim ve kaliteyi arttırmaya yönelik yapılacak çalışmalarda her türlü teknik konuda çiftçilerin yanında olduklarını belirtti. Bunun yanı sıra yeni bahçeler tesis ederek üretimi arttırmayı hedeflediklerini belirten Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu yöndeki taleplerin İl Müdürlüğümüze iletilmesi halinde Sayın Valimizin de destekleriyle İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yüzde 50 desteklemeli Trabzon Hurması fidanı dağıtımı yapılacak. Ayrıca üç köy üreticileri bir araya gelerek Üretici Birliği ya da kooperatif kurarak ürünün pazarlanması, işlenmesi, kurutulması, depolanması ambalaj vb. konuları içeren projelerle BEBKA ve Bakanlığımız KKDK kırsal kalkınma yatırımlarını desteklemeden faydalanarak karlılık ve sürdürülebilirlik sağlamalıdır. Bakımlı bahçelerin yanı sıra genel itibarı ile bahçelerin bakımsız, budamaların yetersiz, meyve seyrelmesinin yapılmadığı gözlendi.”