AK Parti Bilecik İl Teşkilatı tarafından “Vatan Sana Kanım Feda” projesi kapsamında kan bağışı öncesi AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Bilecik’te olmayan Kızılay Kan Birimi’nin açılacağının sözünü verdi.
AK Parti Bilecik İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’nın yürüttüğü “Vatan Sana Kanım Feda” projesi kapsamında Kızılay’a kan bağışında bulundular. Bilecik Belediyesi Kültür Sitesinde gerçekleştirilen kan bağışı 12’de başlayarak, akşam 20.00’ye kadar sürecek. "Vatan Sana Kanım Feda" sloganıyla kan bağışında bulunan partililere AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz da katıldı.
"Kızılay Kan Birimi açmanın garantisini veriyorum size"
Kan bağışında bulunan AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, “Malumunuz ki son yılların en büyük kalkışmasını yaşadık. Burada 246 vatandaşımız şehit oldu, 2 bini aşkın vatandaşımız ise yaralandı. Burada vereceğimiz 1 ünite kan hayatımızda bir şey eksiltmeyecek ama karşılığında 3 canı kurtaracak. Yaptığımız işin ehemmiyetini biliyoruz. Kızılay Bilecik’in çalışmalarından oldukça memnunuz. Kızılay Kan Birimi açmanın da garantisini veriyorum size. Bilecik Teşkilatı olarak arkadaşlarımızla bu çalışmayı planladık. Bugün saat 12’den akşam 20.00’ye kadar devam edecek. Tüm partililerimizi kan vermeye davet ediyoruz. Buradan diğer siyasi parti yetkililerine de sesleniyorum. Onlarda bizim gösterdiğimiz bu tavrı aynen göstersinler ve kan bağışı kampanyasında bulunsunlar” dedi.
"Bilecik olarak da kan ihtiyaçlarının büyük bir bölümü karşılandı"
Kızılay Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar ise, “Türk Kızılayı Bilecik Şubesi olarak Vatan Sana Kanım Feda Projesiyle bizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu tür davranışların tüm siyasi partilere, kamu kurum ve kuruluşlarına örnek olmasını diliyorum. Çünkü Türkiye’de kan sıkıntılı bir pozisyonda ama çok şükür son 2 yıldır hedeflere doğru yaklaşılmakta. Bilecik olarak da kan ihtiyaçlarının büyük bir bölümü karşılandı. Bilecik’te en büyük eksik Kan Bağış Biriminin olmaması. Fikret Başkanımız bunun garantisini verdi. Bu desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Partililerin kan bağışları bir yandan devam ederken Selami Çınar, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’a ve kan bağışında bulunan teşkilat üyelerine teşekkür belgesi takdim etti.