Bilecik’te, binlerce vatandaş darbe girişimine tepki göstererek, birlik ve dirlik için meydanlara indi.
Cumhuriyet Meydanında başlayan yürüyüş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganların yanısıra tekbirlerin getirilmesi ve dua edilmesiyle devam etti. Gerçekleştirilen yürüyüşe, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda Kur’an-ı Kerim okundu. Belediye Başkanı Selim Yağcı programda yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine değinerek, yaşanan olayı kınadıklarını belirtti.
’Bu memleketin imkanlarıyla bir yere gelenlerin ihanetine maruz kalındığına dikkat çeken Yağcı, "Aslında sözün son bulduğu noktadayız. Bir milletin nasıl kalbinden hançerlenirse biz şu anda dün akşamdan beri onu yaşıyoruz. Gerçekten bu milletin değerleri ve imkanlarıyla yetiştirdiğimiz nankörlerin, hainlerin isyanı ve ihanetine maruz kaldık. Bu olay, memleketin sadece bugün değil, geleceğine de konulmuş bir dinamittir. Bu millet kahramandır, bu millet nice böyle hainleri hak ettiği dersi verdi ve yine de verecek. Bu milletin inancı, birliği, beraberliği, bayrak ve vatana olan sevgisi ve saygısı onlara gerekli dersi verecektir. Kardeşlerin biz bir oldukça yüreklerimiz toplu attıkça bizim önümüzde kimse duramaz. Allah’a çok şükürler olsun ki bunların ne kadar hesap ve planları varsa en büyük hesap sahibi olan Allah’ın da bir hesabı vardır. Biz ona inanalım ve güvenelim, çalışalım, birliğimiz ve beraberliğimizi bozmayalım. İnşallah gelecek bizimle var olacak" diye konuştu.
Kalabalık Cumhuriyet Meydanı’nda çeşitli sloganlar attıktan sonra kent merkezinde yürüyüş yaptı. Ak Parti önünde yürüyüşü tamamlayan kalabalığın bekleyişi sürüyor.