Bozüyük halkı, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetlerini sürdürüyor.
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ve akşam namazının ardından başlayan dün akşamki programa, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, eski Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkkalcıoğlu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim Tuna, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, CHP İlçe Başkanı İhsan Esel, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Nizamettin Çam, Bem-Bir-Sen İl Başkanı Güray Karamankaya ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte vatandaşlar katıldı.
Demokrasi nöbetine, Eskişehir Hacı Kadir Camii Emekli İmamı Osman Yıldırım da katılarak sohbetleriyle destek verdi. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı gecede ayrıca marşlar söylenerek şiirler okundu. Tüm vatandaşlar hep bir ağızdan demokrasi şehitleri ve ülkemizin bekası için dua etti. Sohbetin ardından Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Osman Yıldırım Hoca’ya üzerinde Bozüyük’ün simgesi Metristepe Anıtı bulunan bir tablo hediye ederek, değerli sohbetleri ile katkı sağladığı için teşekkür etti.
Daha sonra vatandaşlara hitap eden Başkan Bakıcı, “Bizler şunu söylüyoruz, eğer söz konusu vatansa gerisi teferruattır. 246 tane şehidimiz var diyoruz. Şehitlik herkese nasip olmuyor, bunu da bilmek lazım. Bu millet için şehit olmuşları, şehit olan kardeşlerimizi muhakkak her ortamda yad ediyoruz ve anıyoruz. Anmamız da gerekiyor. Bugün Boğaziçi Köprüsü’nün adı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri olarak değiştirildi. Bunu düşünenlerden Allah razı olsun. İnşallah biz de bir projemizde bunun adını yaşatmayı hedefliyoruz. Ama şunu söylemeden de edemiyoruz. Bugün yapılan sadece bir siyasi partiye yapılmamıştır. Bugün yapılan darbe, bu ülkede yaşayan her toplumun bireyine, her vatandaşa yapılmıştır. Meydanlarda çoluğumuz, çocuğumuz, engelli vatandaşımız, yaşlı dedelerimiz, teyzelerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz var. Ne için? Bu devlet için, bu vatan için buralarda toplanıyoruz. Eğer şayet ki bir daha ayaklanırlarsa bu milletin onlara müsaade etmeyeceğini göstermek için toplanıyoruz. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
Gece boyunca Bozüyük Belediyesi tarafından demokrasi nöbetçilerine çay, simit, sıcak çorba ve pilav-ayran ikramı yapılırken, kalabalık sabahın erken saatlerine kadar alandan ayrılmadı.