Tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’in Bozüyük ilçesinde de 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetine ara vermeden devam ediliyor. Günün ilk ışıklarına kadar devam eden nöbete sevilen sanatçı Aykut Kuşkaya katılarak Bozüyüklü demokrasi nöbetçilerine destek verdi.
Bozüyük Belediyesi tarafından şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlarımız için dün akşam organize edilen programda özgün müziğin sevilen sanatçısı Aykut Kuşkaya sahne aldı. Kuşkaya, gece boyunca en sevilen eserlerini Bozüyüklü demokrasi nöbetçileri için seslendirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ve akşam namazının ardından başlayan programa İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, belediye başkan yardımcıları, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Nizamettin Çam ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyük bir coşkuyla seslendirilen marşlar, okunan şiirler ve şehitlerimiz için yapılan duaların ardından sahne alan Aykut Kuşkaya programa katılan herkese teşekkür ederek “Günümüzü güneşimizi karartmak isteyen bu FETÖ’cü hainlere inat, içimizdeki bütün işbirlikçilerine inat, sizler bizler var olduğumuz sürece inandığımız güneşler hep doğacak İnşallah” dedi.
Kuşkaya’ya Bozüyük’te devam eden demokrasi nöbetine katıldığı için teşekkür eden Başkan Bakıcı, Cumhurbaşkanının talimatıyla 11 akşamdır meydanlarda olduklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, “Bizler bugün burada sadece Cumhurbaşkanımızın bize söylemiş olduğu talimatla birlikte rahatça oturabiliyoruz. En büyük sıkıntıyı yaşayan İstanbul’da ve Ankara’da yaşayan insanlarımız. Milletimiz bu güçlü iradesiyle birlikte bizim burada rahatça durmamızı sağladı. Bizlerde her programda şehitlerimizi anıyor, yâd ediyoruz. Gerçekten çok büyük bir badire atlattığımızı da her geçen gün ortaya çıkan yeni videolarla birlikte görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından sanatçı Kuşkaya’ya Bozüyük’ün simgesi Metristepe Anıtı’nın tablosu hediye edildi. Bakıcı, daha sonra alanda bulunan tüm demokrasi bekçileri ile bir araya geldi.