Bilecik’in Bozüyük İlçe Müftülüğünün öncülüğünde hayırseverlerin desteği ile hayata geçirilecek olan bölge yatılı kız Kur’an kursu binasının temeli kurban kesilerek dualar eşliğinde atıldı.
Temel atma töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İlçe Müftüsü Selami Bağcı tarafından bir konuşma yapıldı. Müftü Selami Bağcı, konuşmasında Kur’an kurslarının önemine değinerek Kur’an kurslarının bulunduğu mahallenin, bölgenin adeta manevi sigortası olduğunu söyledi. Müftü Bağcı, “Kur’an ayı olan Ramazan ayı yine Ramazan ayı içerisinde Kur’an’ın indirildiği gece olan Kadir Gecesinin hemen evvelinde Kur’an’ın ezberleme merkezi olan hafızlık merkezimizin temelinin atılması ayrı bir önem taşıyor. Kur’an kursları bulunduğu mahallenin bölgenin adeta manevi sigortasıdır. Hele hele Allah’ın kelamının gece gündüz okunduğu ezberlendiği hafızlık Kur’an kursu ilahi rahmetin bereketin indiği manevi bir sigortadır. Efendimiz (SAV) bir hadisinde ‘Bir topluluk bir yerde oturur da Allah’ın kelamını okur, müzakere eder, anlamaya çalışırlarsa Allah’ın melekleri orayı kuşatır. Rahmet ve sekinet iner’ buyurur. İşte bu Kur’an kursumuzda mahallemize, bölgemize ilahi rahmetin, bereketin, huzurun inmesine ve kardeşçe yaşamamıza vesile olacaktır. Temelini atacağımız Kur’an kursumuz hazineye ait arsanın müftülüğümüze tahsis edilmesiyle bin 857 metrekare bir alan üzerine inşa edilecek. 5 katlı olarak 6 bin 283 metrekare kullanım alanı ile inşa edilecek bölge yatılı kız Kur’an kursumuz modern eğitim anlayışıyla halkımızın hizmetine sunulacaktır. Kütüphanesi, 12 adet dersliği, 20 adet özel hafız çalışma odaları, 300 kişilik konferans salonu, 250 kişilik yemek salonu, gösterim salonu, misafir odaları, spor salonu ve her katta çok amaçlı sohbet salonları ve spor salonlarının bulunduğu güzel bir kompleks olacak. Kur’an kursumuz ilçemize, beldemize, bölgemize ve yakın çevremize hitap edecek. Burada genç hafızlarımıza bu hizmet sunulacak.
Bağcı, Hafızlık merkezinin hafriyatından itibaren bu aşamaya gelinceye kadar destek veren Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.
Ardından kurban kesilerek İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından dua yapıldı. Protokol mensupları ve vatandaşların amin nidaları arasında bölge yatılı kız Kur’an kursu binasının temeli atıldı.
Temel atma törenine Kaymakam Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İl Müftüsü Necati Akkuş, Eskişehir İl Müftü Vekili, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, SGM Müdürü Emin Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, belediye meclis üyeleri, din görevlileri, mahalleliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.