Bozüyük Belediye Başkanlığı tarafından “Demokrasi için pedal çevir” sloganı ile “Gençlik ve Zafer Bisiklet Turu” düzenlendi.
Bozüyük Belediye Başkanlığı tarafından 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimi ile birlikte tüm vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde darbeye karşı koyarak elde edilen zaferi taçlandırmak, birlik ve beraberliği arttırmak, vatandaşlarla şenlik havası içerisinde kaynaşma ortamı sağlamak amacıyla düzenlenen “Gençlik ve Zafer Bisiklet Turu” 7 Ağustos 2016 Pazar günü yapılacak. Katılım yaşı bay ve bayan 6 yaş ve üzeri olarak belirlenen bisiklet turuna katılmak isteyenler Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’ne başvuruda bulunabilirler. 1 Ağustos itibari ile başlayan kayıtlar 3 Ağustos 2016 Çarşamba günü (bugün) mesai bitiminde sona erecek. 7 Ağustos 2016 Pazar günü saat 11:30’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak bisiklet turunda katılımcılar belediye döner kavşağından dönerek İsmet İnönü Caddesi üzerinden Yeşilkent kavşağına kadar ana cadde üzerinde ilerleyecek. Yeşilkent Kavşağı’ndan Yeşilkent Mahallesi’ne dönecek bisikletli grubun turu Kent Ormanı’nda sona erecek. Etkinliğin Kent Ormanı’nda yapılacak final bölümünde tüm katılımcılara Katılım Belgeleri takdim edilirken ayrıca bisikletle akrobasi gösterileri de yer alacak.
Bozüyük’te ikinci kez bisikletle düzenlenen bir etkinlik olan “Demokrasi İçin Pedal Çevir” Gençlik ve Zafer Bisiklet Turu’nun yoğun ilgi görmesi bekleniyor.