Bozüyük Belediyesi tarafından bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararı önlemek amacıyla ilçe genelinde faaliyet gösteren ve bitkisel atık yağ üreten işletmeler bilgilendiriliyor.
“Sağlıklı Bozüyük için” sloganıyla evsel atık olan bitkisel yağların ekonomiye kazandırılması ve doğanın bu yağların atılmasından kaynaklanacak kirlilikten korunması amacıyla bitkisel atık yağ üreten işletmeler tek tek ziyaret edilerek bilgilendiriliyor. 1 litre atık yağın 1 milyon litre temiz suyu kirlettiğinin önemle vurgulandığı ziyaretlerde firmalar topladıkları atık yağları da teslim ederken atık yağların toplanması ile ilgili firma ile yaptıkları sözleşmeler de yenileniyor.
Bozüyük Belediyesi’nin geçtiğimiz Mart ayında evlere ve okullara yönelik olarak başlattığı Atık Yağ Toplama Kampanyası da devam ediyor. Temiz ve sağlıklı bir çevre için vatandaşların ilgisi ile karşılanan kampanya kapsamında ilçe genelindeki tüm okullar, muhtarlıklar ve Mahalle Konakları gibi atık yağ toplama merkezleri ziyaret edilerek kampanya hakkında bilgi verilmişti.