Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, belediye ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle Polis Özel Harekât (PÖH) mülakatlarına katılacak vatandaşlar için ücretsiz spor eğitim kursları veriliyor.
Kapalı spor salonunda gerçekleştirilen eğitimin sınav ve mülakatlarına kadar devam edeceği belirtildi. Antrenör Selçuk Özdemir tarafından verilen spor eğitimleri parkurunda temel istasyon çalışmaları yaptırılıyor. Bu çalışmaların ipucu ve tüyoları verilerek vatandaşlara hizmet etmeye çalışılıyor. Antrenör Özdemir, bundan önceki POMEM eğitiminde üye olduğunu ve spor parkurunun kendisinin kontrolünde yapıldığını söyledi. Bu bakımdan burada eğitim alacak arkadaşların şanslı olduğunu ve mülakatlara kadar kendilerine yardımcı olmaya çalışacaklarını kaydetti.
Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erol Dübek konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Polis Özel Harekât (PÖH) mülakatlarına katılacak vatandaşlardan bazıları kapalı spor salonunda antrenman yapabilmek için bize başvuru da bulundular. Biz de yardımcı olabilmek adına Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde antrenör olarak görev yapmakta olan hocalarımız Cumhur Yıldızçiçek ve Selçuk Özdemir’i görevlendirdik. Onların eşliğinde başvuru topladık ve bu sayıyı arttırabilirsek daha etkin bir kurs yapabiliriz diye düşündük. Sınav ve mülakatlar olasıya kadar belli günlerde 1-1,5 saatlik eğitimler vermeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda hocalarımızın tecrübelerinden faydalanarak bir eğitim olmasını istedik. Burada sınavlardaki spor mülakatlarındaki parkurların birebir aynısı hazırlandı ve bu çerçevede çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.