Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından serbest muhasebeci ve mali müşavirlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Metristepe Kültür Merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Vekili Adem Bedir tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarının yapılandırılması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yapılandırma kapsamı dışında kalan borç ve alacaklar konusunda da bilgi verildi.
2016 yılı Haziran ve önceki aylara ait olup 31/12/2016 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan borç ve alacakların yapılandırma kapsamında yer aldığını belirten Bedir, bunların da sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası primi, isteğe bağlı sigorta ve topluluk sigortası primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı primi, idari para cezaları, kurumca tahsil edilen damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, 30 Haziran 2016 tarihine kadar bitirilmiş özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta prim borçları olduğunu kaydetti.
Bedir, bilgilendirme sonrasında serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin sorularını cevaplandırdı. Bilgilendirme toplantısına Sosyal Güvenlik Merkezi İlçe Müdürü Emin Şahin, TSO Genel Sekreteri Bedri Öztürk, SGK kurum çalışanları, serbest muhasebeciler ve mali müşavirler katıldı.