Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 2015 yılı vergilendirme dönemi yıllık gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı. Buna göre kurumlar vergisinin şampiyonu Ersoy Metal San ve Tic. Ltd. Şti olurken, gelir vergisi birincisi ise firma isminin açıklanmasını istemedi.
Bu kapsamda 2015 yılına ilişkin mükelleflerin mal ve hizmet üretimi, aracılık gibi faaliyetleri sebebi ile elde ettikleri kazançlar üzerinden yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyanları verildi ve beyannamelere göre en çok vergi tahakkuk edenler listesi oluşturuldu. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, ”İlçemiz ekonomisine değer katan üreten, satan, emek veren ve bu emeğinin karşılığında da yasal yükümlülüklerini son kuruşuna kadar yerine getirerek en asli vatandaşlık görevini yerine getiren tüm kişi ve kuruluşlarımızı kutluyorum. Bu vesile ile ödediği vergilerle ülkemizin ve bölgemizin sosyal ve ekonomik olarak gelişmesine katkıda bulunan 2015 yılı gelir ve kurumlar vergisi ilk 100 sıralamasına girmiş firmalarımıza teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Buna göre Kurumlar Vergisi sıralamasında ilk üç firma Ersoy Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sipahioğlu Nakliyat Taahhüt Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Bakıcı Kömür İnşaat Gıda ve Dayanıklı Tüketim Malzemeleri Tekstil Mobilya Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’dir. Gelir Vergisi Sıralamasında 2, 3 ve 4’üncü firmalar ise, Mustafa Kaptan, Bülent Bayrak ve İhsan Baysal olarak açıklandı.