Bilecik Belediyesi tarafından 2016-2017 Eğitim ve Öğretim dönemine başlayan 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilere, ’’Bilecik Çocuk Dergisi’’ adlı dergi dağıtıldı.
Eğitime her anlamda destek veren ve çocukların her türlü eğitim faaliyetine katkı sağlayan Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışma ile okula başlayan 3 ve 4’üncü sınıf çocuklarına Bilecik Çocuk Dergisi dağıtıldı. Çocukların kitap ile bağlarını koparmaması amacıyla yaz tatili başlangıcında da dağıtılan Bilecik Çocuk Dergisi ile çocuklar, Bilecik ve tarihi ile ilgili birçok güzel bilgiyi elde etmiş oluyor. Her yıl gerek eğitim setleri ile gerek okul park ve bahçelerindeki düzenleme çalışmaları ile eğitime büyük katkılar sağlayan Bilecik Belediyesi tarafından çocuklara hediye edilen dergiler, geleceğin teminatı çocukları sevindirdi.
’’Amacımız her yönüyle donanımlı, bilgili ve vatansever nesiller yetiştirmektir’’
Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen çalışma hakkında yaptığı kısa değerlendirmede, Bilecik Belediyesi olarak güzel bir çalışmaya daha imza attıkları için büyük mutluluk yaşadıklarını kaydetti. Eğitim ve çocuklara yönelik gerçekleştirilen tüm çalışmaların önemli olduğunu ve Bilecik Belediyesi olarak bu noktada gerekli tüm katkıları sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ’’Eğitim ve çocuklarımız ile ilgili olan her türlü faaliyeti önemsiyoruz. Bilecik Belediyesi olarak çocuklarımıza, imkanlarımız ölçüsünde katkı sağlayamaya çalışıyoruz. Bilecik Belediyesi olarak yaz mevsiminde gerek Yaz Okulları gerek diğer güzel aktivitelerimizle çocuklarımıza yaz mevsimini verimli geçirmelerini sağladığımız gibi bugün de güzel bir çalışmayı gerçekleştirerek, Bilecik Çocuk Dergisi gibi bir çalışma ile çocuklarımızın karşısına çıktık. Amacımız bu dergiler ile onların kitap ve okuma ile olan bağlarını koparmamalarını sağlamak ve şehrimiz hakkında da bilgiler içeren dergiden faydalanmalarıdır. Bundan sonraki süreçte de çocuklarımıza yönelik yapılması gereken tüm faaliyetlere gerekli katkıyı sağlamaya hazırız’’ ifadelerini kullandı.