Tüm ülkede olduğu gibi Kuruluş ve Kurtuluş’un Şehri Bilecik’te de 26 gündür gerçekleştirilen Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbeti, dün gerçekleştirilen coşkulu program ile sona erdi.
’Osmanlı Torunları, Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Yanında’ sloganıyla günlerdir düzenlenen demokrasi nöbetine; İzmir, Kayseri ve Isparta’dan Bilecik’i ziyaret etmek üzere gelen öğrenci grubundan destek geldi. Şehitler için Kur’anı Kerimin okunduğu ve duaların edildiği demokrasi nöbetine katılan 130’a yakın genç, meydandaki coşkuyu paylaştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan ’’Şehirler ve Kültürler Projesi’’ kapsamında Bilecik’i ziyaret eden öğrenciler, 5 günlük programı kapsamında başta il merkezi olmak üzere ilçe, belde ve köylerdeki tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra Bilecik’in sahip olduğu doğal güzellikler ile ekonomik yapısı hakkında bilgi almış olacak. Bilecik’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde Bilişim Sorumlusu Güliz Şimşir’in rehberlik ettiği grup, Cumhuriyet Meydanı’nda günlerdir gerçekleştirilen Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbeti’ne katılarak, meydandakilerin heyecanına ortak oldu.
Şehrin birçok noktasından fotoğraf karesi alan grup üyeleri demokrasi nöbetleri hakkında yaptıkları değerlendirmelerde gençlik olarak, ülkemize yönelik işgal hareketini kınadıklarını ve devleti ile milletini seven bir gençlik olacaklarını kaydettiler.